10.07.22

Zomervakantie in het museum

Deze zomer is Maritiem Museum ‘jouw dagje uit’. Ga op stap in de Maritiem Museum Haven, doe de speurtocht of leer smeden bij de smid of eigen touw maken aan de lijnbaan. Bezoek onze tentoonstellingen en stap aan boord van de historische schepen en beleef het leven en werken aan boord in vervlogen tijden. Maak je dagje compleet met een ijsje of een zoete wafel op het zonnige terras van ijssalon Loeve, met uitzicht over de museumhaven en de skyline van Rotterdam. Van 9 juli t/m 21 augustus zijn we elke dag open!

Aan de slag in de haven

Kinderen leven zich deze zomer uit in de museumhaven: ze spelen in een ‘zandsloep’, blazen reuzenbellen of testen hun behendigheid met het Professor Plons Klauterparcours. Met een speurtocht in de hand gaan ze op zoek naar de dieren en letters; aan boord van stoombok Simson kunnen ze het dek zwabberen, net als een ketelbinkie. Voor matrozen in de dop is oefenen op de loopplank een must en in de smederij zijn demonstraties en workshops. Ook kunnen bezoekers daar, op een interactieve manier, leren hoe een schip in elkaar steekt. Zelf een schip maken kan ook: bij de workshops van Scrap XL, waarbij wordt geknutseld met gerecycled materiaal.

Historische vaarten op de Maas

De historische schepen van het Maritiem Museum gaan deze zomer de Nieuwe Maas op. Opvarenden kunnen uitwaaien tijdens een rondvaart, waarbij ze Rotterdamse highlights, zoals ss Rotterdam, de Euromast, Hotel New York en de Erasmusbrug, bewonderen vanaf het water. In het kader van 150 jaar Nieuwe Waterweg gaan de museumschepen ook ‘on tour’ naar Maassluis. Daar vindt het evenement ‘Zondagen in Maassluis’ plaats met activiteiten in de sleepboothaven en het historische centrum.

Bekijk hier het hele programma >