Begeleide les voor groep 4 t/m 8

In de familietentoonstelling Zeemonsters ontdekken leerlingen de werelden van zes waterwezens. Ze nemen het monster van Loch Ness onder de loep, ontmoeten mega-octopus Kraken, een reuzenkrab en zeemeerminnen. Maar er is ook een grote schildpad die doet alsof hij een eiland is en zelfs de walvis die Jonas opat. Allemaal fantasie? Of zouden ze echt kunnen bestaan?

Zeemonsters? Dat is een onderzoek waard! Daarom roept professor Lorie Lij van de IZMOS (Internationale Zeemonster Onderzoek School) de leerlingen op om haar te helpen met een onderzoek naar zeemonsters. Zij is zelf razend druk en kan wel wat hulp gebruiken.

De les van start tot eind

De assistent van professor Lorie Lij ontvangt de klas en geeft uitleg. Met een speciaal schrift met onderzoeksvragen gaan de leerlingen, in onderzoeksteams, aan de slag op de tentoonstelling. Zo wil het IZMOS bijvoorbeeld graag antwoord op de vragen 'Bestaat de kraken echt?' en 'Is de walvis wel of geen monster?' Is het onderzoek klaar en zijn de 6 zeemonsters onderzocht? Dan wil de professor natuurlijk ook graag de antwoorden! De leerlingen leveren hun antwoorden in bij een speciale antwoordkast. De assistent van de professor sluit vervolgens de les af.

Annemieke, leerkracht groep 7: ‘De tentoonstelling is leuk, spannend en grappig. Tijdens de Zeemonster Onderzoekschool komen alle onderdelen van Wereldoriëntatie en Taal op onderzoekende wijze aan bod’.

Begeleide les - Zeemonster Onderzoek School