Begeleide les voor groep 1 t/m 3 en schakelklassen t/m 12 jaar

Kraak is een aaibare, pratende octopus, die met kinderen op pad gaat door de familietentoonstelling Zeemonsters. Daar ontdekken ze de werelden van zes waterwezens. De kinderen nemen het monster van Loch Ness onder de loep, ontmoeten mega-octopus Kraken, een reuzenkrab en zeemeerminnen. Maar er is ook een grote schildpad die doet alsof hij een eiland is en zelfs de walvis die Jonas opat. Allemaal fantasie? Of zouden ze echt kunnen bestaan?

Kraak vertelt verhalen, geeft de kinderen een opdracht en reageert op hun antwoorden. Zo ontdekken de kinderen allerlei zeemonsterverhalen en wat een dier monsterlijk maakt.

De les van start tot eind

Een museumdocent ontvangt de klas en neemt de leerlingen mee naar de tentoonstelling Zeemonsters. Daar krijgen de leerkracht en de begeleiders uitleg over Kraak, de (knuffel)inktvis die kan praten, als hij wordt meegenomen door de tentoonstelling. De klas wordt in groepjes verdeeld, iedere begeleider heeft een groepje van max. 5 leerlingen. Kraak zit op de arm van de begeleider en loodst de kinderen door de tentoonstelling.

Jessica, leerkracht groep 1: ‘Kraak, de pratende octopus is een geweldige toevoeging voor kleuters.'  

Amy, leerkracht schakelklas: 'Er zijn weinig activiteiten en tentoonstellingen zo goed geregeld en vormgegeven voor schakelklassen, als deze tentoonstelling.'

Maritiem Museum - educatie Zeemonsters - Kraak