16.12.15

Vier je kerstvakantie in het Maritiem Museum! Elke dag organiseren we winterse activiteiten tussen de duizend fonkelende lichtjes op de schepen en kranen. Kinderen kunnen ijskristallen maken, marshmallows roosteren of op speurtocht door de museumhaven. Vind je het buiten te koud? Binnen ontdek je de topstukken uit onze collectie, alles over ons eten en waar het vandaan komt of waan je je voor even op een cruisevakantie. Van 26 t/m 31 december is de driemastschoener ‘Oosterschelde’ te gast in de haven en toegankelijk voor publiek. In de kerstvakantie zijn we ook op maandag open!

Winterse activiteiten in de kerstvakantie
Van 19 december t/m 3 januari is er elke dag een winterse activiteit in het Maritiem Museum en de verlichte museumhaven. Kinderen kunnen kerstballen en kerstkransjes versieren om thuis in de boom hangen (23 en 26 december), ijskristallen maken (28 december) en marshmallows roosteren (29 december). Elke dag kunnen jullie een spannende speurtocht maken die je langs de verlichte, historische schepen in de haven voert. Binnen wachten de familie-tentoonstellingen De wereld op je bord, Wonen op water en Zeekastelen.

26 t/m 31 december: Driemastschoener ‘Oosterschelde’ te gast in de museumhaven
Meerdere keren waagde de driemastschoener 'Oosterschelde' zich al rond de beruchte Kaap Hoorn. Bezoek tijdens de kerstvakantie in het museum de tentoonstelling Helden van Kaap Hoorn en stap vervolgens aan boord van het grootst gerestaureerde zeilschip van Nederland. Tussen 11.00 en 15.00 uur ben je welkom om het schip te bezichtigen én de bemanning het hemd van het lijf te vragen over deze onvergetelijke Kaap Hoorn-ervaring. TV kijktip! In dezelfde week zend NPO2 in vier aflevering het reisverslag uit van de wereldreis van de Oosterschelde.