Handen uit de mouwen!

In het Maritiem Museum werkt een team van zo'n vierenzestig trotse medewerkers en honderdzestig vrijwilligers. Met elkaar zorgen we ervoor dat onze bezoeker een onvergetelijke dag beleeft. Wij stropen met een natuurlijke betrokkenheid de mouwen op. We zijn toegankelijk, verbindend en nieuwsgierig naar wat er achter de horizon ligt en staan met beide benen stevig op de grond. Ook staan we voor samenwerken in een professionele setting met volop ruimte om jezelf te kunnen zijn. Eigen initiatieven? Kom maar op!

"Het mooie van werken bij het Maritiem Museum is dat geen dag hetzelfde is. Ik heb hier heel veel nieuwe dingen mogen doen en ben dankbaar voor de kansen die ik hier krijg."

Arnold Euler - Horeca Manager bij het Maritiem Museum

Wij hechten veel belang aan gelijkwaardigheid en diversiteit. Je gender, etniciteit, afkomst, geaardheid en of je wel of geen beperking hebt maakt niet uit voor je kansen tijdens de sollicitatieprocedure. Wij willen een museum zijn met oog voor de mens en de verschillen in de samenleving, een plek waar iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan zijn.

We zijn regelmatig op zoek naar getalenteerde en bevlogen mensen voor verschillende functies dus houdt onze site, nieuwsbrief en social media in de gaten!

ACTUELE Vacatures:

> Vrijwilligerscoördinator

> Stagiair sales  

> Bibliotheekmedewerkers (op vrijwillige basis)

> Schippers (op vrijwillige basis)

Onze vrijwilligers zijn goud waard

Het museum wordt ondersteund door een groot team van enthousiaste vrijwilligers. Dankzij onze vrijwilligers houden we de vaart er in! We kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Houd je van schilderen, lassen, smeden, timmeren, ben je technisch en wil je in je vrije tijd graag iets met je handen doen? Weet je veel over de maritieme wereld en vind je het leuk om bezoekers die verhalen te vertellen tijdens rondleidingen over de kades? Of ligt je expertise juist op het gebied van behoud en beheer van collectie en de registratie ervan? In alle gevallen ben je van harte welkom bij het Maritiem Museum Rotterdam.

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk kun je contact opnemen met onze vrijwilligerscoordinator Renée den Breems. Voor informatie over vrijwilligerswerk op het gebied van behoud en beheer kun je contact opnemen met ons Hoofd Collecties Robert Anraad.

SBB Erkend leerbedrijf voor het MBO

Een titel om trots op te zijn! Zoek je een stage of leerbaan in het MBO? Wij bieden regelmatig stages of leerplekken die passen binnen de dagelijkse bedrijfsvoering, aansluiten op een opleiding en een praktijkopleider die vakinhoudelijke kennis goed kan overdragen en contact houdt met de school.