PArtner Offshore Experience 


Wärtsilä biedt haar klanten geavanceerde technologiëen en totaaloplossingen voor de hele levenscyclus van schepen en elektriciteitscentrales (productontwerp en –ontwikkeling, verkoop en service tot en met complete meerjarige onderhoudscontracten). Door continu te innoveren en investeren in economisch-duurzame en milieuvriendelijke oplossingen, is Wärtsilä een belangrijke speler in de maritieme branche.

Locaties Wärtsilä in Nederland met eigen specialismen:

Drunen: Internationaal kenniscentrum voortstuwingssystemen en opleidingscentrum
Harlingen: Service werkplaats
Kampen: Internationaal distributiecentrum (reserve)onderdelen
Kruiningen: Service werkplaats (o.a.tweetakt motoren)
Rotterdam: SAM Electronica & automatisering
Schiedam: Verkoop- en servicevestiging voor de Benelux met werkplaatsen voor voortstuwinginstallaties, propeller- en boegschroefreparaties, onderhoudwerkzaamheden
Zwolle: Energieoplossingen en vestiging QuantiParts (onderdelen oudere motormerken)

Kennisdeling

Schiedam is een van de grootste servicelocaties van Wärtsilä in Nederland. De verbondenheid met het Rotterdamse havengebied is bij iedere medewerker voelbaar. Als wereldspeler vinden wij het dan ook van groot belang om het Maritiem Museum te ondersteunen, omdat het prachtig podium is waar jong en oud kennis kunnen maken met deze veelzijdige branche.

Bert Boer, Algemeen directeur Maritiem Museum Rotterdam:
"De eerste keer dat we samenwerkten was voor een tentoonstelling over China. Wärtsilä leverde een scheepsschroef. We proostten op de opening en dankten voor de samenwerking. Maar deze eerste keer smaakte naar meer. Ook voor de Offshore Experience is Wärtsilä een grote partner. Het is een mooi voorbeeld van de langdurige band die wij aan willen gaan met onze partners".

Wartsila Foto trots