Het Maritiem Museum - opgericht in 1874 - wil een breed publiek bewust maken van de invloed van de maritieme wereld op ieders dagelijks leven. Gericht op drie generaties, met educatie als rode draad en in samenwerking met de maritieme sector, beheert en presenteert het museum een collectie van wereldformaat: zowel binnen alsook buiten, waar in de Maritiem Museum Haven werkende historische schepen en kranen te bezichtigen zijn. Onze doelstelling is het verzamelen en beheren, het onderzoeken en het presenteren van de collectie (de zogenoemde ‘trias musealis’), waarbij educatie een belangrijk aspect vormt.

Werken in het Maritiem Museum

In het Maritiem Museum werkt een team van 64 trotse medewerkers en honderdzestig vrijwilligers. De cultuur van het museum is informeel en prettig. We staan voor Trots, Eigentijds en Uitdagend. Over het algemeen voelen medewerkers zich zeer verbonden met de organisatie. Zij hebben een passie voor maritieme cultuur en zijn trots op het museum en de collectie. Veel medewerkers hebben langjarige dienstverbanden en staan garant voor een optimale museumbeleving voor het steeds groter wordende aantal bezoekers.

Wij zijn per direct op zoek naar:

Vrijwilligers Registrator Oude Drukken

We zoeken vrijwilligers met minimaal HBO/HAVO opleidingsniveau, affiniteit met de maritieme wereld, ruime geschiedkundige kennis over de 17e en 18e eeuw, basiskennis PC gebruik en die minimaal 2 dagen in de week beschikbaar zijn. We bieden je een bijzondere werkplek in een actief en aantrekkelijk museum.

De werkzaamheden vinden op projectbasis plaats in teamverband. Een groot deel van de werkzaamheden zal de registratie van de prenten uit de oude drukken omvatten. Het zijn boeken van voor 1850.

Vanuit het museum worden de vrijwilligers begeleid en aangestuurd. We bieden je een vrijwilligersovereenkomst, een onkosten- of reiskostenvergoeding en een vrijwilligersverzekering

Kom jij ons team versterken?

Als je meer wilt weten over deze vrijwilligersvacature, neem dan contact op met het hoofd Informatiebeheer Ben Min op 010 413 26 80 of stuur een e-mail met motivatie en CV naar b.min@maritiemmuseum.nl

Acquisitie naar deze vacature wordt niet op prijs gesteld.