Kom jij ons team vrijwilligers versterken?

Het museum wordt ondersteund door een groot team van enthousiaste vrijwilligers. Bij de afdeling Informatiebeheer zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen bij de aanwinstenregistratie van boeken voor de museumbibliotheek, objecten regsistratie en de digitalisering.

De museumbibliotheek heeft de oudste en meest omvattende collectie op maritiem gebied in Nederland. De bibliotheek bestaat sinds 1857 en komt voort uit de Koninklijke Nederlandsche Yacht-Club. Inmiddels is de bibliotheek uitgegroeid tot een omvangrijke wetenschappelijke en waardevolle collectie met internationale literatuur over scheepvaart, scheepsbouw, haven en offshore. Daarnaast heeft het museum een rijke collectie met onder andere scheepsmodellen, prenten, foto's en zeekaarten.

Kom jij ons team versterken?

We zoeken vrijwilligers met minimaal HAVO opleidingsniveau, met een bibliotheekopleiding en / of registratie ervaring, affiniteit met de maritieme geschiedenis, basiskennis PC gebruik en die minimaal 2 dagen in de week beschikbaar zijn.

We bieden je een bijzondere werkplek

De werkzaamheden vinden op projectbasis plaats in teamverband. Vanuit het museum worden de vrijwilligers begeleid en aangestuurd. We bieden je een vrijwilligersovereenkomst, een onkosten- en reiskostenvergoeding en een vrijwilligersverzekering.

Als je meer wilt weten over deze vrijwilligersvacature bel dan met hoofd Informatiebeheer Ben Min op 010 413 26 80 of stuur een email met motivatie en CV naar b.min@maritiemmuseum.nl