Heb je interesse in geschiedenis en heb je ervaring met het werken in een bibliotheek of archief? Ben jij werkzaam geweest in de maritieme industrie of weet je er veel van en lijkt het je leuk deze kennis in te zetten bij het Maritiem Museum Rotterdam? Ben je daarnaast ook nog eens klantgericht en digitaal vaardig? Word dan bibliotheekvrijwilliger bij het Maritiem Museum Rotterdam!

Bij het Maritiem Museum Rotterdam ontdekken bezoekers de invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ze gaan mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar de museumbezoekers op historische schepen en kranen beleven hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

Onze bibliotheek herbergt één van de grootste maritieme collecties van Nederland. De kennis en informatie die hier worden bewaard en verzameld, bieden verdieping op onze collectie en de onderwerpen die in tentoonstellingen worden belicht.

Om de bezetting van de bibliotheek te versterken, zijn we op zoek naar:

Bibliotheekvrijwilligers (min. 1 dag per week)

 

Wat wordt er van je verwacht:

  • bezoekers ontvangen en wegwijs maken in de studiezaal, de online catalogus en de bibliotheekcollectie;
  • toezicht houden en het op orde houden van de bibliotheek;
  • het voorbereiden van antwoorden op schriftelijke informatievragen;
  • het beantwoorden van telefonische vragen;
  • het doorverwijzen van bezoekers naar onze specialisten;
  • online opsporen en raadplegen van collectierelevante informatie;
  • het raadplegen van ons collectie-informatiesysteem;
  • voorkomende bibliotheekwerkzaamheden zoals kastcontrole.

Baliediensten duren van 10.00-17.00 uur (di t/m vrij). Vrijwilligers dienen tenminste 1 dag per week beschikbaar te zijn en in de vakantieperiodes verwachten we ook enige beschikbaarheid op de maandagen en daarnaast op termijn ook op een weekenddag.

Wat bieden wij?

Een inwerkperiode waarbij je aan de slag gaat met een ervaren collega om op den duur je taken zelfstandig te kunnen uitvoeren. Je leert de bibliotheekcollectie kennen en je wordt wegwijs gemaakt in de online publiekscatalogus en het collectie-informatiesysteem.

Een open cultuur en informele omgeving met fijne teamgenoten op een bijzondere werkplek in een actief en drukbezocht museum.

Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst en een vrijwilligers-, of een reiskostenvergoeding. Je bent via het museum verzekerd tegen ongevallen.

Je profiteert mee van alle voordelen die het werken bij het Maritiem Museum Rotterdam met zich meebrengt, zoals bijvoorbeeld onze borrels, gratis toegang tot het museum voor jou, je partner en/of je kinderen, kortingen, excursies en opleidingen. 

Kom jij ons team versterken?

Wij hechten veel belang aan gelijkwaardigheid en diversiteit. Je gender, etniciteit, afkomst en of je wel of geen beperking hebt, maakt niet uit voor je kansen. Wij willen een museum zijn met oog voor de mens en de verschillen in de samenleving, een plek waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn.

Mail je reactie, voorzien van curriculum vitae, naar vrijwilligerszaken@maritiemmuseum.nl.

Wil je meer weten over deze vrijwilligersvacature, neem dan contact op met Tatjana Rijswijk op 010 4029220 of per mail: t.vanrijswijk@maritiemmuseum.nl.