Partner leuvehaven


De VRC behartigt de belangen van de scheepsagenten en rederijkantoren in de Rotterdamse haven, oftewel de cargadoors. Deze sector vormt de brug tussen schip en lading en garandeert de aantrekkelijkheid van onze haven met sterke klantkontakten in binnen- en buitenland. De Vereniging van Rotterdamse Cargadoors maakt zich hier al 48 jaar sterk voor. Onze circa 70 leden zijn scheepsagenten voor de wilde vaart (bulkgoederen) en rederijkantoren actief in de (container)lijnvaart. De VRC ontstond uit de Scheepvaart Vereniging Zuid, in 1907 opgericht door 23 Rotterdamse cargadoors om stakingen te voorkomen en geschillen tussen werkgevers en werknemers in goede banen te leiden. Naast belangenbehartiger is de VRC ook een netwerkorganisatie voor advies en overleg.

Introductiefilm vuurtoren

Als branchevereniging van Rotterdamse scheepsagenten en rederijkantoren hechten wij grote waarde aan het Maritiem Museum. Dé plek waar de maritieme geschiedenis op een aansprekende manier wordt gedeeld met een breed publiek. De introductiefilm over havenberoepen die wordt vertoond in de vuurtoren op het buitenterrein is daar een mooi voorbeeld van. Zo krijgt de jeugd een beeld van het werk van cargadoors vroeger, nu en in de toekomst. Het Museum werkt ook nauw samen met en beschikt over een breed netwerk in de maritieme sector. Een onmisbare partner voor een vereniging die fungeert als belangenbehartiger en netwerkorganisatie voor bedrijven in de haven.

Bert Boer, Algemeen directeur Maritiem Museum Rotterdam:
"Een bezoekje aan een kantoor van een van de leden van de VRC en je voelt het verhaal dat wij proberen te vertellen in onze museumhaven. De Rotterdamse haven is een dynamische haven. Dankzij de VRC kunnen wij dit gevoel laten zien aan al onze bezoekers van ons buitengebied''.

Kleine afbeelding VRC