11.02.20

krijg nieuwe energie in de vakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie, van 22 februari t/m 1 maart, kan je elke dag van de week op zoek naar nieuwe vormen van energiewinning op zee. In de ‘Offshore Experience’ presenteren acht nieuwe studenten, scholieren en maritiem experts hun ideeën voor het verduurzamen van offshore-installaties en maritieme technieken. Wie heeft dit jaar het beste idee? Deze vakantie is het ook de laatste kans om de tentoonstelling ‘Zeekastelen’ te bezoeken, een van de langstlopende tentoonstellingen ooit in het museum. 

Nieuwe pitches

In de ‘Offshore Experience’ zijn vanaf deze voorjaarsvakantie nieuwe pitches te zien over energiewinning op zee. Studenten, scholieren en maritieme experts presenteren hun ideeën voor het verduurzamen van offshore-installaties en maritieme technieken. Zo zie je een turbine waar vissen veilig doorheen kunnen zwemmen. Die is zo groot dat een orka erdoor kan. En is er een idee van studenten om met plaksensoren offshore installaties beter in de gaten te houden, zodat ze langer mee gaan. Want zoals ze zelf zeggen “je gooit je fiets toch ook niet weg als je een lekke band hebt?” Na het zien van de pitches kunnen bezoekers hun stem uitbrengen op het beste idee. 

Muzikale workshop 'maritieme meezingers'

Muziekdocenten van SKVR geven op woensdag 26 en donderdag 27 februari muziekworkshops voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Tijdens de workshop maken ze kennis met diverse instrumenten en vormen ze samen een 'maritiem orkest'. Er worden stoere zeeroverssongs en mooie zeemeerminnenliedjes gespeeld en gezongen. In de grote finale: het ‘Zeerovers- en zeemeerminnenconcert’, speelt en zingt iedereen mee! Woensdag 26 en donderdag 27 februari om 13:00u, 14:00u en 15:00u. Dertig minuten oefenen en daarna geven de kinderen een spetterend concert van ca 10 minuten in de entreehal.

Ontdek de Maritiem Museum Haven

Voor wie wil ontdekken hoe het leven en werken aan boord was in vervlogen tijden is er iedere dag een gratis rondleiding (8+) in de Maritiem Museum Haven. Iedere dag om 11:30 en 13:30u kan je mee op een ontdekkingstocht door de haven. Wat is er allemaal gebeurd in de Rotterdamse haven de laatste 100 jaar? 

Zeekastelen (t/m 7 maart)

In de tentoonstelling ‘Zeekastelen’ ervaar je hoe het is om op vakantie te gaan met een cruiseschip. Net als op een echt cruiseschip trek je door gangen met hutten, je kan relaxen bij het zwembad en aanschuiven bij het Captains diner.

Welkom in ons nieuwe museumcafé ‘Het Lage Licht’

Op zaterdag 22 februari gaan de deuren open van het vernieuwde museumcafé ‘Het Lage Licht, dat vernoemd is naar de vuurtoren op de kade van het Maritiem Museum. Tijdens openingstijden van het museum kun je hier terecht voor koffie met taart, hartige broodjes, uitgebreide lunch of een borrel. In een geheel maritieme inrichting kan je genieten van lokale en eerlijke producten. Lees meer >