17.02.17

Krijg energie in het Maritiem Museum

Ga tijdens de voorjaarsvakantie op een uitdagende zoektocht naar energie op zee in onze nieuwe Offshore Experience, bezoek voor het laatst de familietentoonstelling De Wereld op je bord, stap aan boord van de schepen in de museumhaven en neem deel aan allerlei extra activiteiten waar je energie van krijgt: 

Elke dag te doen

10:00 – 17:00u 
Fiets jij de verlichting aan? 
De lampen thuis gaan niet zomaar aan, daar is behoorlijk veel energie voor nodig. Probeer het zelf eens op de fiets en trap genoeg energie bij elkaar om de lamp te laten branden.

10:00 – 17:00u 
Route van pijpleidingen
Wist je dat er op honderden meters onder het zeeoppervlak een snelweg van pijpleidingen ligt waardoor olie en gas vervoerd worden? Test of het jou ook lukt en leg zelf een route aan.

10:00 – 17:00u 
Loungen in een reddingsvlot 
Even lekker ontspannen in een écht reddingsvlot. 

10:00 – 17:00u 
Teamwork
Om een helikopter te laten landen bij windkracht 10 of een container aan boord te hijsen bij 3 meter hoge golven, is teamwork nodig. Hoe goed kan jij samenwerken? Volg de opdrachten van je teamgenoot en bouw samen van lego een offshore platform.

Alle bovenstaande activiteiten zijn gratis, excl. entreekosten. 

28 feb: Offshore platform bouwen

dinsdag 28 feb
12:00 – 16:00u 

Een offshore platform is een spectaculair bouwwerk dat aan veel eisen moet voldoen. Kinderen kunnen deze middag hun eigen platform bouwen van allerlei materialen.
€ 1 (excl. entree) 

1 maart: Workshop Mad Science

woensdag 1 maart
12:00 - 15:00u
Kom kijken naar de gekke wetenschapper die experimenten doet met de kracht van lucht! Kinderen maken zelf het slijmerigste slijm. 

3 maart: Windvanger ontwerpen

12:00 – 16:00u 
Steeds meer van onze energie wordt opgewekt door windmolens. Maak je eigen windvanger en ontdek hoeveel wind jij kunt vangen. 
€ 1 (excl. entree)