09.05.22

Vaar je  mee deze zomer?

Tot en met 28 augustus gaan we weer de Nieuwe Maas op met de historische schepen vanuit de Maritiem Museum Haven. Varend komen deze pareltjes pas echt tot hun recht. Ga mee met een unieke rondvaart op een van deze historische topstukken van ruim anderhalf uur. Ervaar de high-lights van Rotterdam vanaf het water en ontdek alles over de bijzondere historie van de varende topstukken. Kosten €15,- p.p. vanaf 16 jaar, kinderen 4-15 jaar €12,50 en 0-3 jaar €4,-.

Boek hier je tickets>

 

Museumschepen 'on tour':  21 augustus en 18 september

Naast de wekelijkse rondvaarten gaan we ook met onze schepen 'on tour'. In het kader van de viering van 150 jaar Nieuwe Waterweg gaan we vier keer naar Maassluis, voor het evenement 'Zondagen in Maassluis'. Andersom varen de schepen van Sleepboothaven Maassluis naar Rotterdam, waar de opvarenden de Maritiem Museum Haven kunnen bezoeken, de historische schepen van binnen bekijken en de werkplaatsen, waar de vonken in het rond vliegen, bij de smid. Aan boord het schip is er een lunch - snackarrangement voor de opvarenden. Vaar mee met een van onze schepen of een schip van Sleepboothaven Maasluis en geniet van de activiteiten rondom de haven en in het historische centrum van Maassluis. Reis terug op eigen gelegenheid en tijdstip met de metro of de trein (Terugreis is niet in de prijs inbegrepen). Kosten enkele reis volwassenen €25,- p.p., kinderen 4 t/m 15 jaar €17,50.

Boek snel jouw tickets >

 

14 AUGUSTUS: VAAR MEE EN ONTDEK DE VOORMALIGE THUISHAVEN VAN DE DOCKYARD’S

De 'Dockyard V’ is een van de topstukken uit de varende collectie van het Maritiem Museum en een uit de vloot stoomsleepboten van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM). Stoere sterke stoomslepers, de werkpaarden van de Rotterdamse haven anno 1950. Tijdens deze stoomsleepdag wordt de ‘Dockyard V’ herenigd met de ‘Dockyard III’, een zusterschip uit de vloot van RDM.

Rond 1950 worden de ze stoomslepers gebruikt om zeeschepen te verslepen die gerepareerd moeten worden. Ook assisteren de stoomsleper bij het verslepen van nieuwbouwschepen die bij de RDM van stapel lopen en naar de afbouwkade gesleept moeten worden. De ‘Dockyard’s ’ vervoeren ook personeel van de RDM dat reparaties aan boord van schepen moet verrichten. Dit levert de stoomslepers de bijnaam ‘dienstfiets’ op.

Dockyard's stoomslepersdag 

Neem plaats op een van de Dockyard’s, waar je niet alleen van het uitzicht kunt genieten maar ook je lunchpakket. Afgemeerd bij Heijplaat neemt een gids je mee op een tour rond dit historische dorp, dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de Rotterdamse haven. Je sluit je bezoek af in Courzand het beroemdste café van het dorp. Vervolgens brengen de Dockyards je weer terug naar de Maritiem Museum Haven.

In het kort

Vertrek: 12:30
Aankomst Heijplaat: 13:30
Rondleiding tot 14:15
Courzand: 14:15 – 15:00
Afvaart: 15:15
Aankomst Maritiem Museum 16:30

UITVERKOCHT!