09.05.22

Vaar je  mee deze zomer?

Van 19 juni t/m 28 augustus gaan we weer de Nieuwe Maas op met de historische schepen vanuit de Maritiem Museum Haven. Varend komen deze pareltjes pas echt tot hun recht. Ga mee met een unieke rondvaart op een van deze historische topstukken van ruim anderhalf uur. Ervaar de high-lights van Rotterdam vanaf het water en ontdek alles over de bijzondere historie van de varende topstukken. Kosten €15,- p.p. vanaf 16 jaar, kinderen 4-15 jaar €12,50 en 0-3 jaar €4,-.

Museumschepen 'on tour'

Naast de wekelijkse rondvaarten gaan we ook met onze schepen 'on tour'. In het kader van de viering van 150 jaar Nieuwe Waterweg gaan we vier keer naar Maassluis, voor het evenement 'Zondagen in Maassluis'. Andersom varen de schepen van Sleepboothaven Maassluis naar Rotterdam, waar de opvarenden de Maritiem Museum Haven kunnen bezoeken, de historische schepen van binnen bekijken en de werkplaatsen, waar de vonken in het rond vliegen, bij de smid. Aan boord het schip is er een lunch - snackarrangement voor de opvarenden. Vaar mee met een van onze schepen of een schip van Sleepboothaven Maasluis en geniet van de activiteiten rondom de haven en in het historische centrum van Maassluis. Reis terug op eigen gelegenheid en tijdstip met de metro of de trein (Terugreis is niet in de prijs inbegrepen). Kosten enkele reis volwassenen €25,- p.p., kinderen 4 t/m 15 jaar €17,50.

Zeilzondag met de 'Helena'

Op zondag 10 juli bieden we samen met Rederij Oosterschelde een zeiltocht aan met Stevenaak 'Helena': het oudste nog zeilende binnenvaartschip van Nederland. We gaan de Nieuwe Maas op, door de Erasmusbrug richting de Nieuwe Waterweg, waar we gezamenlijk de zeilen hijsen. Aan boord vertelt een gids meer over de haven en het ontstaan van de Nieuwe Waterweg, 150 jaar verleden. Lunch en een koffie/thee arrangement is in de prijs inbegrepen. Deze vaartocht duurt dan ook 3,5 uur, 12:30-16:00u. Kosten volwassenen €49,50 p.p., kinderen 4 t/m 15 jaar €24,50, 0-3 jaar €7,50. 

Vaartocht boeken kan vanaf vrijdag 20 mei.