Het Maritiem Museum heeft een lange geschiedenis in het werken met vrijwilligers. Dit doen wij om betrokkenheid met de gemeenschap te creëren en ook om onze ambities te bereiken. De specifieke kennis van onze vrijwilligers stelt ons in staat om onze collectie op verantwoorde wijze te onderhouden en beheren zodat het voor het nageslacht bewaard blijft. Wij bieden onze ca 170 vrijwilligers een fijne werkplek met korte lijnen. We streven dit na door te werken in ca 20-25 kleine en gespecialiseerde teams die passen bij de interesse en kwaliteiten van iedere vrijwilliger. Elk team heeft een aanvoerder (medewerker op vrijwillige basis) en een teamcoördinator (medewerker in loondienst). Daarnaast is er een vrijwilligerscoördinator die, ondersteund door het secretariaat en gefaciliteerd door HR, de uitvoering van het vrijwilligersbeleid coördineert.

Vrijwilligers worden gestimuleerd hun eigen expertise en vaardigheden verder te ontwikkelen. Daar waar mogelijk en relevant stimuleren en faciliteren wij dit door middel van trainingen en cursussen.

Wij betrekken onze vrijwilligers actief bij onze activiteiten. We vieren en proosten samen. We informeren en luisteren naar elkaar. Wij streven ernaar dat onze vrijwilligers, net zoals bij onze medewerkers, zich onderdeel voelen van het Maritiem Museum en dit met trots uitdragen.

In verband met het vertrek van onze huidige medewerker zijn wij zij op zoek naar een

Vrijwilligers coördinator (8-12 uur p/w)

Vast, zzp, freelance

Taken en verantwoordelijkheden:

Het coördineren van vrijwilligerswerk en het vrijwilligersbeleid in de breedste zin van het woord binnen het Maritiem Museum. Verbondenheid van vrijwilligers met en betrokkenheid bij het museum, zodat vrijwilligers zich thuis voelen.

Werkzaamheden/taken:

  •        Bewaken van de juiste uitvoering van het vrijwilligersbeleid en actualisering beleid in samenspraak met directie en HR;
  •        Verbindingsofficier’ zijn tussen teamaanvoerder enerzijds en teamcoördinatoren en MT anderzijds;
  •        In samenspraak met HR zorgdragen voor werving & selectie van vrijwilligers, waarbij vergroten van diversiteit een aandachtspunt is.
  •        Het coördineren van de introductie en het inwerken en begeleiden van nieuwe vrijwilligers, hierbij ondersteund door secretariaat;
  •        Eerste (telefonische) gesprekken voeren met nieuwe vrijwilligers;
  •        Toezien op uitvoering attentie en lief en leedbeleid, hierbij ondersteund door secretariaat;
  •        Meewerken aan de vrijwilligerscommunicatie;
  •        Initiëren van vrijwilligersactiviteiten en -bijeenkomsten conform vrijwilligersbeleid

Vereisten:

-   HBO
-   Aantoonbare werkervaring
-  Je hebt heldere ideeën over vrijwilligerswerk, gastgerichtheid  

Karakteristieke eigenschappen: 

-   Empathisch
-   Zelfstandig
-   Teamplayer
-   Flexibel
-   Resultaatgerichtheid
-   Effectieve communicatie en impact

Ben jij de Vrijwilligerscoördinator die wij zoeken?

Maak dit dan uiterlijk 30 november 2021 kenbaar door je motivatiebrief met curriculum vitae naar werkenbij@maritiemmuseum.nl te sturen. Voor vragen over de vacature kun je bellen met Chris Opgenoort, directeur bedrijfsvoering op 010-4029227. Chris werkt van maandag tot en met donderdag.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Jeanette Freriks, HR Adviseur. Zij is bereikbaar op 010-4029250