Het Maritiem Museum Rotterdam ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland. Op deze plek ervaren bezoekers op historische schepen en kranen hoe de wereldhaven van Rotterdam ooit begon. Het museum biedt de bezoekers een reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers.

Het Maritiem Museum Rotterdam wordt dagelijks ondersteund door een groot team van vrijwilligers. Wij zoeken voor de vrijdagen en zondagen enthousiaste vrijwilligers voor onze museumwinkel.

GEZOCHT: VRIJWILLIGERS MUSEUMSHOP

Wie ben jij?

- Je hebt gastvrijheid hoog in het vaandel staan en draagt dit uit
- Je hebt ervaring in een gastvrije omgeving
- Je maakt je (kassa)systemen snel eigen
- Je houdt van aanpakken
- Je bent zelfstandig en neemt je verantwoordelijkheid
- Je kan goed schakelen
- Je vindt het leuk cadeautjes in te pakken
- Je bent tenminste 1 dag per week beschikbaar op vrijdag of op zondag

Wat ga je precies doen?

Tijdens elke dienst draai je mee in de museumshop in de hal van ons museum. Je draait de winkel alleen, maar er is altijd een winkelcoördinator of een publieksmedewerker in de buurt die jou kan helpen.
- Je bent het aanspreekpunt in de shop
- Je bent door je gastvrije uitstraling voor een groot deel verantwoordelijk voor een topbeleving van onze bezoekers
- Je houdt de shop netjes en geordend en vult artikelen aan
- Je pakt dozen uit en voorziet artikelen van prijsjes
- Je rekent aankopen van bezoekers af en pakt ze wanneer nodig in

Kom jij ons team versterken?

We zoeken gastvrije en representatieve vrijwilligers, waarvan het hart sneller klopt voor ons museum en onze museumshop. De diensten zijn van 11.00 tot 17.00 uur. We bieden je een bijzondere werkplek in een actief en drukbezocht museum. Vanuit het museum worden de vrijwilligers begeleid en aangestuurd. We bieden je een vrijwilligersovereenkomst, een onkostenvergoeding en een vrijwilligersverzekering.

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk kun je contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator T. van Rijswijk of stuur een email met motivatie en CV naar vrijwilligerszaken@maritiemmuseum.nl

Wij hechten veel belang aan gelijkwaardigheid en diversiteit. Je gender, etniciteit, afkomst, geaardheid en of je wel of geen beperking hebt maakt niet uit voor je kansen tijdens de sollicitatieprocedure. Wij willen een museum zijn met oog voor de mens en de verschillen in de samenleving, een plek waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn.