In het Maritiem Museum Rotterdam ontdekken bezoekers de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ze gaan mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Bezoekers luisteren naar verhalen, bewonderen topstukken uit onze vooraanstaande collectie of doen mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar ze op historische schepen en kranen beleven hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

Wij hechten veel belang aan gelijkwaardigheid en diversiteit. Je gender, etniciteit, afkomst, geaardheid en of je wel of geen beperking hebt maakt niet uit voor je kansen tijdens de sollicitatieprocedure. Wij willen een museum zijn met oog voor de mens en de verschillen in de samenleving, een plek waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn.

Gezocht: Vrijwilliger gastheer / gastvrouw

Het Maritiem Museum Rotterdam wordt ondersteund door een groot team van vrijwilligers. We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen bij de ontvangst en informatievoorziening van bezoekers aan boord van onze museumschepen in de museumhaven. Na een inwerkperiode is het de bedoeling dat je, zelfstandig, het publiek ontvangt en indien gewenst informeert op en over een van onze museumschepen.

Kom jij ons team versterken?

We zoeken gastvrije en representatieve vrijwilligers, waarvan het hart sneller klopt voor de maritieme wereld, en die één of meerdere dagen per week tussen 09.45 en 17.15u inzetbaar zijn. We bieden je een bijzondere werkplek in een actief en drukbezocht museum. Vanuit het museum worden de vrijwilligers begeleid en aangestuurd. We bieden je een vrijwilligersovereenkomst, een onkosten- en reiskostenvergoeding en een vrijwilligersverzekering.

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk kun je contact opnemen met onze vrijwilligerscoordinator Renée den Breems of stuur een email met motivatie en CV naar werkenbij@maritiemmuseum.nl.