Schip Ahoi!

Ben jij werkzaam geweest in de maritieme industrie of weet je er gewoon veel van en lijkt het je leuk deze kennis in te zetten bij het Maritiem Museum Rotterdam? Heb je ervaring als timmerman en ben je in de vrije tijd nog graag bezig met je vak? Dan zou deze vrijwilligersvacature wel iets voor jou kunnen zijn!

Het Maritiem Museum Rotterdam beheert een omvangrijke, unieke collectie van internationaal topniveau. Wij profileren ons als een ontmoetingsplaats voor jong & oud via onze gevarieerde en afwisselende programmering van tentoonstellingen, lezingen, workshops en havenactiviteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar de museumbezoekers op historische schepen, kranen én waterbussen beleven hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon. Het museum wordt ondersteund door een groot team van enthousiaste vrijwilligers. Dankzij onze vrijwilligers houden we de vaart er in, want zij zijn werkzaam in álle geledingen van de organisatie.

Om onze onderhoudsploeg in de haven te versterken zijn we per direct op zoek naar:

TIMMERMAN HISTORISCHE SCHEPEN (OP VRIJWILLIGE BASIS, MIN. 1 DAG PER WEEK)

• Wij zoeken iemand die ervaring heeft met timmerwerkzaamheden (schepen, bouw, interieur etc.)
• Kennis en ervaring heeft met het bedienen van houtbewerkingsmachines
• Kennis en ervaring kan overbrengen op het gebied van houtbewerking

Wat bieden wij:

Een open cultuur, een leuke functie in een inspirerende, informele omgeving met fijne teamgenoten op een bijzondere werkplek. Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst, een vrijwilligers-, of een reiskostenvergoeding. Je bent via het museum verzekerd tegen ongevallen. Daarnaast worden kosten voor her-certificering en/of medische keuring vergoed. Ook profiteer je van alle voordelen die het werken bij het Maritiem Museum Rotterdam met zich meebrengt, zoals bijvoorbeeld onze borrels (kerst- , verjaardags-, herfstborrel en de haringparty), gratis toegang tot het museum voor jou, je partner en/of je kinderen, kortingen (op huur van schepen, op kosten voor kinderfeestjes, horeca en shop), excursies (zowel intern als extern) en opleidingen.
Je wordt tijdens een inwerkperiode begeleid door een ervaren kracht om op korte duur je taken zelfstandig te kunnen uitvoeren. Na de inwerkperiode is het de bedoeling dat je minimaal 1 dag per week beschikbaar bent.

Kom jij ons team versterken?

Wij hechten veel belang aan gelijkwaardigheid en diversiteit. Je gender, etniciteit, afkomst en of je wel of geen beperking hebt, maakt niet uit voor je kansen. Wij willen een museum zijn met oog voor de mens en de verschillen in de samenleving, een plek waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn.

Enthousiast geworden? Mail je reactie + cv naar: vrijwilligerszaken@maritiemmuseum.nl.

Wil je meer weten over deze vrijwilligersvacature, dan neem je contact op met onze Vrijwilligerscoördinator, T. van Rijswijk op 010 4029220 of per mail: t.vanrijswijk@maritiemmuseum.nl