Schip Ahoi! Lijkt het jou fantastisch onze bezoekers mee te nemen op deze tour door de Rotterdamse binnenhavens en heb je zowel je klein vaarbewijs als je marifooncertificaat én enige ervaring met het varen met bezoekers? Dan zoeken we jou!

Het Maritiem Museum Rotterdam beheert een omvangrijke, unieke collectie van internationaal topniveau. Wij profileren ons als een ontmoetingsplaats voor jong & oud: voorlopig doen we dat voornamelijk digitaal, maar we kijken er reikhalzend naar uit dit ook weer live via onze gevarieerde en afwisselende programmering van tentoonstellingen, lezingen, workshops en havenactiviteiten te doen. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar de museumbezoekers op historische schepen, kranen én waterbussen beleven hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

Het museum wordt ondersteund door een groot team van enthousiaste vrijwilligers. Dankzij onze vrijwilligers houden we de vaart er in, want zij zijn werkzaam in álle geledingen van de organisatie.

Wij zijn per direct op zoek naar:

Schippers voor de waterbus (op vrijwillige basis)

Heb je je (klein) vaarbewijs, je marifooncertificaat en al enige ervaring in het varen met bezoekers, dan hopen we jou komend seizoen als nieuwe schipper waterbus te mogen verwelkomen. Deze zomer hebben wij tenminste 1 dag per week voor jou beschikbaar om de waterbus te besturen. Per dag worden max. 4 vaarten van ongeveer drie kwartier ingepland.  

Wat bieden wij:

Een open cultuur, een leuke functie in een inspirerende, informele omgeving met fijne teamgenoten op een bijzondere werkplek. Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst, een vrijwilligers-, of een reiskostenvergoeding. Je bent via het museum verzekerd tegen ongevallen. Daarnaast worden kosten voor her-certificering en/of medische keuring vergoed.

Ook profiteer je van alle voordelen die het werken bij het Maritiem Museum Rotterdam met zich meebrengt, zoals bijvoorbeeld onze borrels (kerst- , verjaardags-, herfstborrel en de haringparty), gratis toegang tot het museum voor jou, je partner en/of je kinderen, kortingen (op huur van schepen, op kosten voor kinderfeestjes, horeca en shop), excursies (zowel intern als extern) en opleidingen.

Je wordt tijdens een inwerkperiode opgeleid en begeleid door een ervaren schipperscollega om op den duur je taken zelfstandig te kunnen uitvoeren. Na de inwerkperiode is het de bedoeling dat je ongeveer een dag per week de waterbusvaarten verzorgd.

Kom jij ons team versterken?

Wij hechten veel belang aan gelijkwaardigheid en diversiteit. Je gender, etniciteit, afkomst en of je wel of geen beperking hebt, maakt niet uit voor je kansen. Wij willen een museum zijn met oog voor de mens en de verschillen in de samenleving, een plek waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn.

Mail je reactie, voorzien van curriculum vitae, naar vrijwilligerszaken@maritiemmuseum.nl.

Wil je meer weten over deze vrijwilligersvacature, dan neem je contact op met onze Vrijwilligerscoördinator, Tatjana van Rijswijk op 010 4029220 of per mail: t.vanrijswijk@maritiemmuseum.nl

Tot snel!

Museumhaven - Maritiem Museum Rotterdam