Midden in het bruisende Maritiem District van Rotterdam ligt het Maritiem Museum Rotterdam. Wij maken een breed publiek bewust van de invloed van de maritieme wereld in het heden, verleden én toekomst. Het museum beheert een omvangrijke, unieke collectie van internationaal topniveau en wij profileren ons in binnen- en buitenland, mede door een gevarieerde en afwisselende programmering van tentoonstellingen, lezingen, workshops en digitale producten, als een ontmoetingsplaats voor jong & oud.

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdekken bezoekers de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ze gaan mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Bezoekers luisteren naar verhalen, bewonderen topstukken uit onze vooraanstaande collectie, of doen mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar ze op historische schepen en kranen beleven hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

Wij hechten veel belang aan gelijkwaardigheid en diversiteit. Je gender, etniciteit, afkomst en of je wel of geen beperking hebt maakt niet uit voor je kansen. Wij willen een museum zijn met oog voor de mens en de verschillen in de samenleving, een plek waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn.

Het Maritiem Museum Rotterdam wordt ondersteund door een groot team van vrijwilligers. Wij zijn per direct op zoek naar

Schippers (vrijwilliger)

We zijn op zoek naar enthousiaste, gastvrije en representatieve vrijwilligers, van wie het hart sneller gaat kloppen van de maritieme wereld én die 1 of meer dagen per week van 09.45 tot 17.15 uur beschikbaar zijn om met een waterbus onze museumbezoekers (tot 10 personen) rond te varen door de historische havens van Rotterdam. Om als schipper aan de slag te kunnen, dien je minimaal in het bezit te zijn van het klein vaarbewijs. Daarnaast ben je recent medisch gekeurd en heb je, bij voorkeur, een BHV-opleiding. Na een inwerkperiode is het de bedoeling dat je, zelfstandig, met onze bezoekers de omliggende havens gaat verkennen en hen informeert over het heden en verleden van deze historische plek.

Wat bieden wij?

Een open cultuur, een leuke zelfstandige functie in een inspirerende, informele omgeving met fijne teamgenoten op een bijzondere werkplek in een actief en druk bezocht museum. Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst, een vrijwilligers-, of een reiskostenvergoeding. Je bent via het museum verzekerd tegen ongevallen. Daarnaast worden kosten voor her-certificering en/of medische keuring vergoed.

Kom jij ons team versterken?

Mail dan snel je reactie, voorzien van curriculum vitae, naar personeelszaken@maritiemmuseum.nl. Als je meer wilt weten over deze vrijwilligersvacature, kun je contact opnemen met onze Vrijwilligerscoördinator, Renée den Breems op 010-4029220 of per mail: r.denbreems@maritiemmuseum.nl. Renée is aanwezig op maandag t/m donderdag.

Acquisitie naar deze vacature wordt niet op prijs gesteld.