In het Maritiem Museum Rotterdam ontdekken bezoekers de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ze gaan mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Bezoekers luisteren naar verhalen, bewonderen topstukken uit onze vooraanstaande collectie of doen mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar de museumbezoekers op historische schepen en kranen beleven hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

Wij zijn op zoek naar

Publieksvrijwilligers

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons deze zomer willen meehelpen bij de verlevendiging van onze museumhaven voor onze bezoekers. Dit doen wij in de nieuwe 1.5m samenleving door het vertellen van verdiepende verhalen bij onze schepen en door het aanbieden van aantrekkelijke museumdemonstraties zoals o.a. het bedienen van een (oefen) hijskraan, het slaan van touw, begeleiden van dek-zwabberen door kinderen en het draaien van de Bolnes, een motor.

Je wordt tijdens een inwerkperiode opgeleid en begeleid door een ervaren collega om op den duur je taken zelfstandig te kunnen uitvoeren. Na de inwerkperiode is het de bedoeling dat je het publiek ontvangt en informeert over onze museumschepen en/of museumdemonstraties zelfstandig begeleidt.

Kom jij ons team versterken?

We zoeken gastvrije en representatieve vrijwilligers, waarvan het hart sneller klopt voor de maritieme wereld en die één of meer dagen per week (dinsdag t/m zondag, tijdens schoolvakanties ook op maandag) gedurende de maanden juni tot oktober tussen 10.30 uur en 17.00 uur inzetbaar zijn. We bieden je een bijzondere werkplek in een actief museum, dat de 1.5m maatregelen volgend, er tóch een bruisende zomer van wil maken. Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst, een vrijwilligersvergoeding en een vrijwilligersverzekering. Ook profiteer je van alle voordelen die het werken bij het Maritiem Museum Rotterdam met zich meebrengt, zoals bijvoorbeeld onze borrels (kerst- , verjaardag, herfstborrel en de haringparty), gratis toegang tot het museum voor jou, je partner en/of je kinderen, kortingen (op huur van schepen, op kosten voor kinderfeestjes, horeca en shop), excursies (zowel intern als extern) en opleidingen. 

Wij hechten veel belang aan gelijkwaardigheid en diversiteit. Je gender, sekse, etniciteit, kleur, afkomst, geaardheid en of je wel of geen beperking hebt, maken niet uit voor je kansen. Wij willen een museum zijn met oog voor de mens en de verschillen in de samenleving, een plek waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn.

Als je meer wilt weten over deze vrijwilligersvacature, neem dan contact op met Renée den Breems, vrijwilligerscoördinator (per mail of telefonisch via 010-4029220) of stuur een e-mail met motivatie en CV naar personeelszaken@maritiemmuseum.nl.

Aanmeldingen met motivatie en CV ontvangen we graag zo snel mogelijk. 
Hopelijk tot snel!