publieksmedewerker horeca (oproepkracht)

Schip Ahoi! Een buitenkans ligt voor je klaar bij het Maritiem Museum in Rotterdam. Als Medewerker Publieksservice Horeca werk je als oproepkracht in een unieke omgeving met maritieme historie. Jouw passie voor gastvrijheid combineer je in deze functie met je prettige persoonlijkheid. Jouw doel? Bezoekers een topdag bezorgen.

De vacature bij het Maritiem Museum in Rotterdam daagt je uit om:

bezoekers een bruisende en spetterende dag te bezorgen. En daar komt best de nodige passie bij kijken. Niet alleen met betrekking tot het omgaan met mensen, ook het feit dat dit een bijzondere plek is, weet jij te waarderen.

Wat ga je doen?

In deze leuke afwisselende functie met een prettige werksfeer waarbij gasten centraal staan, word je onderdeel van een leuk team. Als ambassadeur van ons museum draag je zorg voor onze gasten in ons museum, in ons museumcafé, onze ijssalon Loeve, onze zalen, en gedurende evenementen. Je zorgt ervoor dat onze gasten kunnen genieten van onder andere heerlijke koffie, alcoholische en non-alcoholische dranken, gebak, broodjes, snacks en lichte lunches. Je bent klantgericht, voelt de wensen van de gasten goed aan en neemt tegelijkertijd de verschillende bestellingen op en serveert ze uit. Je verricht kassawerkzaamheden, verzorgt de afwas en assisteert bij het klaarzetten en opruimen van onze vergaderzalen.
Daarnaast ben je ook werkzaam in ons museumgebouw, in de museumhaven, het paviljoen, op de steiger en op de schepen.

Herken je jezelf?

Ben jij op zoek naar een leuke bijbaan, wil jij geld verdienen en werken in een leuk jong team, waar jij jezelf kunt zijn en ervaring kunt op doen? Dan zijn wij wellicht op zoek naar jou! Wij zoeken ook talentvolle en enthousiaste mensen die, om welke reden dan ook, niet de kansen krijgen die zij verdienen.

Het Maritiem Museum: jouw nieuwe werkplek?

Op een steenworp afstand van de Erasmusbrug, aan het water bij een zijhaven van de nieuwe Maas vind je Maritiem Museum in Rotterdam. Te herkennen aan de vuurtoren. Een prachtige werklocatie die goed bereikbaar is als je de metro pakt; het museum ligt pal naast metrostation Beurs. De auto kun je beter thuislaten. Kortom: een mooie plek om te werken zeker als je van Rotterdam houdt. Kom je uit nabijgelegen steden als Den Haag, Gouda, Delft of Dordrecht? Dan is je reistijd met het ov zo’n halfuurtje.

Wat neem je mee?

• Ervaring in de horeca (als wijkloper of runner), in hospitality of het toerisme, Gastvrouw/Gastheer (als wijkloper of runner)
• In het bezit van certificaat SVH is een pre, maar niet noodzakelijk;
• Communicatief vaardig (onze bezoekers komen ook uit omringende landen dus zou het mooi zijn als je, naast Nederlands en Engels ook in het Duits gasten te woord kunt staan);
• Ook bereid te werken in weekenden, vakanties, avonden en/of op feestdagen;
• Geen vakanties gepland staan in de schoolvakanties;
• Mbo-werk- en -denkniveau;
• Een frisse en representatieve uitstraling;
• Affiniteit met de stad Rotterdam;
• Een sociaal karakter en flexibele houding;
• Leergierigheid, empathie en een dienstbare instelling.

Wat bieden wij?

Een uitdagende, gevarieerde en zelfstandige functie in een inspirerende en informele omgeving met fijne teamgenoten.

Er wordt een inwerktraject voor je samengesteld en je krijgt een persoonlijke buddy om je wegwijs te maken in de organisatie. Wij dagen je uit jezelf te ontwikkelen en stellen je in de gelegenheid cursussen en trainingen te volgen. Zo krijg je kans bij te dragen aan het succes van een creatieve culturele organisatie, die hard aan zijn toekomst bouwt en volop in ontwikkeling is. De mogelijkheid om vooral overdag (ook in de weekenden) te werken, maar bij speciale events ga je ook ’s avonds aan het werk. De werktijden zijn vooral tussen 10:00 en 17:00 uur, waarbij op mooie dagen de diverse terrassen waarschijnlijk voller zitten dan bij slecht weer en je dienst daardoor ook wat langer of korter kan duren.

Je marktconforme salaris is gebaseerd op de Museum CAO afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring.
Heb je interesse in het vak? Bij ons krijg je de kans om het te leren.

Wij hechten veel belang aan gelijkwaardigheid en diversiteit. Je gender, etniciteit, afkomst en of je wel of geen beperking hebt, maakt niet uit voor je kansen. Wij willen een museum zijn met oog voor de mens en de verschillen in de samenleving, een plek waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn.

Leerlingen en stagiaires

Wij zoeken ook leerlingen en stagiair(e)s MBO-3/4 horecaopleidingen. Leerlingen en stagiaires ontvangen een dagvergoeding (bruto).

Ben jij de Medewerker die wij zoeken?

Stuur dan je motivatiebrief met CV of een videosollicitatie naar werkenbij@maritiemmuseum.nl. Geef duidelijk aan voor hoeveel uur je gemiddeld per week beschikbaar bent. Voor vragen over de vacature kun je bellen met Arnold Euler
(06 54 68 30 56).

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Laila Kisoensingh (HR adviseur) op telefoonnummer 010 4029250.
Zij is bereikbaar op maandag t/m donderdag.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.