Midden in het bruisende Maritiem District van Rotterdam ligt het Maritiem Museum Rotterdam. Wij vertellen het verhaal van de maritieme wereld van heden, verleden én toekomst en willen onze bezoekers ontwikkeling bieden, inspiratie en vooral een onvergetelijke en plezierige dag. Het museum beheert een omvangrijke, unieke collectie van internationaal topniveau. Wij profileren ons in binnen- en buitenland, mede door een gevarieerde en afwisselende programmering van tentoonstellingen, lezingen, evenementen en activiteiten in onze museumhaven, als een ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Een bezoek aan het Maritiem Museum is een leerzame dag uit. Een optimale bezoekersbeleving staat hierbij centraal. De aankomende jaren zetten wij in op het versterken hiervan en breiden wij onze activiteiten uit door de horeca in eigen beheer te gaan organiseren. Ter ondersteuning van ons team zijn wij voor de zaterdagen, zondagen, feestdagen en/of vakantieperiodes op zoek naar:

Publieksmedewerker horeca (part-time)

 

Wat ga je doen?

In deze leuke afwisselende functie met een prettige werksfeer waarbij gasten centraal staan, word je onderdeel van een volledig nieuw horeca team. Samen met je collega’s behoor je tot de grondleggers van onze nieuwe museumhoreca. 

Als ambassadeur van ons museum draag je zorg voor onze gasten in ons museumcafé, onze zalen en gedurende evenementen. Je zorgt ervoor dat onze gasten kunnen genieten van onder andere een heerlijk kop koffie met gebak, een lichte lunch en een borrel ter afsluiting van hun bezoek. Je bent gastgericht, voelt de wensen van de gasten goed aan en neemt tegelijkertijd de verschillende bestellingen op en serveert ze uit. Je verricht kassawerkzaamheden, verzorgt de afwas en assisteert bij het klaarzetten en opruimen van onze vergaderzalen.

Herken je jezelf?

Ben jij, naast je studie, op zoek naar een leuke bijbaan, wil jij geld verdienen en werken in een jong team met enthousiaste en talentvolle mensen die het vak bij ons willen leren, of zich verder willen ontwikkelen. Wel of geen ervaring is niet belangrijk, interesse in het vak en enthousiasme voor het werken met en voor mensen des te meer.

Wat neem je mee?

> Je bent enthousiast, klantgericht, stressbestendig en hebt een flexibele werkhouding en oog voor detail
> Je bent een zelfstandig werker en teamplayer
> Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal. Beheersing van andere vreemde talen is een pre.
> Een frisse en representatieve uitstraling
> Je bent bij voorkeur woonachtig in de omgeving van Rotterdam.
> Je hebt goede communicatieve vaardigheden, bent sociaal intelligent en begrijpt de omgeving waarin je werkt (organisatiesensitiviteit)
> Je bent beschikbaar in de weekenden, tijdens vakanties en in de avonduren.

Wat bieden wij?

Een uitdagende, gevarieerde en zelfstandige functie in een inspirerende, informele omgeving met fijne teamgenoten op een unieke locatie. Een inwerktraject om alle benodigde kennis eigen te maken en om je wegwijs te maken in de organisatie. Een contract voor bepaalde tijd met een marktconform salaris (Museum Cao) op basis van leeftijd en ervaring, inclusief een eindejaarsuitkering.

Ben jij de medewerker die wij zoeken?

Stuur dan je motivatiebrief met CV naar werkenbij@maritiemmuseum.nl. Geef in je motivatiebief duidelijk aan voor hoeveel uur je gemiddeld per week beschikbaar bent.
Voor vragen over de vacature kun je bellen met Arnold Euler op 010 4029289.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Jeanette Freriks (HR adviseur) op telefoonnummer 010 4029250. Zij is aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.