Midden in het bruisende Maritiem District van Rotterdam ligt het Maritiem Museum Rotterdam. Wij vertellen het verhaal van de maritieme wereld van heden, verleden én toekomst en willen onze bezoekers ontwikkeling bieden, inspiratie en vooral een onvergetelijke en plezierige dag. Het museum beheert een omvangrijke, unieke collectie van internationaal topniveau. Wij profileren ons in binnen- en buitenland, mede door een gevarieerde en afwisselende programmering van tentoonstellingen, lezingen, evenementen en activiteiten in onze museumhaven, als een ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Een bezoek aan het Maritiem Museum is een leerzame dag uit. Een optimale bezoekersbeleving staat hierbij centraal. De aankomende jaren zetten wij in op het versterken hiervan en breiden wij onze activiteiten uit door de horeca in eigen beheer te gaan organiseren. Hiervoor zijn wij op zoek naar:

Publieksmedewerker horeca (32-36 uur)


Wat ga je doen?

Je wordt onderdeel van een volledig nieuw horecateam. Samen met je collega’s behoor je tot de grondleggers van onze nieuwe museumhoreca. Als ambassadeur van ons museum draag je zorg voor onze gasten in ons museumcafé, onze zalen en gedurende evenementen. Je zorgt ervoor dat onze gasten kunnen genieten van onder andere heerlijke koffie, alcoholische en non-alcoholische dranken, gebak, broodje, snacks en lichte lunches. Je bent dienstbaar, voelt de wensen van de gasten goed aan en neemt tegelijkertijd de verschillende bestellingen op en serveert ze uit. Je verricht kassawerkzaamheden, verzorgt de afwas en assisteert bij het klaarzetten en opruimen van onze vergaderzalen. Je bent flexibel inzetbaar tijdens evenementen (o.a. recepties, diners, borrels, lezingen) in ons museum.

Herken je jezelf?

Wij zoeken jonge en talentvolle mensen die na verloop van tijd in staat zijn om zelfstandig onze horeca te draaien. Ervaring is geen pre, wel interesse in het vak en enthousiasme voor het werken met en voor mensen.

Wat neem je mee?

• Je bent enthousiast en stressbestendig.
• Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal. Beheersing van andere vreemde talen is een pre
• Je bent bij voorkeur woonachtig in de omgeving van Rotterdam
• Je hebt goede communicatieve vaardigheden, bent sociaal intelligent en begrijpt de omgeving waarin je werkt (organisatiesensitiviteit)
• Je bent ook in de weekenden en op feestdagen (volgens rooster) beschikbaar

Wat bieden wij?

Een uitdagende, gevarieerde en zelfstandige functie in een inspirerende, informele omgeving met fijne teamgenoten. Er wordt een inwerktraject voor je samengesteld en je krijgt een persoonlijke buddy om je wegwijs te maken in de organisatie. Wij dagen je uit jezelf te ontwikkelen en stellen je in de gelegenheid cursussen en trainingen te volgen. Zo krijg je kans bij te dragen aan het succes van een creatieve culturele organisatie, die hard aan zijn toekomst bouwt en volop in ontwikkeling is. Een marktconform salaris op basis van de Museum CAO inclusief een eindejaarsuitkering.

Ben jij de medewerker die wij zoeken?

Stuur dan je motivatiebrief met CV naar werkenbij@maritiemmuseum.nl. Voor vragen over de vacature kun je bellen met Arnold Euler (010 4029289). Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Jeanette Freriks (HR adviseur) op telefoonnummer 010 4029250. Zij is aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.