Midden in het bruisende Maritiem District van Rotterdam ligt het Maritiem Museum Rotterdam. Wij vertellen het verhaal van de maritieme wereld van heden, verleden én toekomst en willen onze bezoekers ontwikkeling bieden, inspiratie en vooral een onvergetelijke en plezierige dag. Het museum beheert een omvangrijke, unieke collectie van internationaal topniveau. Wij profileren ons in binnen- en buitenland, mede door een gevarieerde en afwisselende programmering van tentoonstellingen, lezingen, evenementen en activiteiten in onze museumhaven, als een ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Wij hechten veel belang aan gelijkwaardigheid en diversiteit. Je gender, etniciteit, afkomst en of je wel of geen beperking hebt, maakt niet uit voor je kansen. Wij willen een museum zijn met oog voor de mens en de verschillen in de samenleving, een plek waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn.

Het Maritiem Museum is een echt dagje uit. Een optimale bezoekersbeleving staat hierbij centraal. De aankomende jaren zetten wij sterk in op het versterken hiervan. Ter ondersteuning van onze gastgerichte afdelingen zijn wij voor de zaterdagen, zondagen, feestdagen en/of vakantieperiode op zoek naar:

Medewerker(s) publieksservice (part-time)


Functieprofiel

Je bent dé ambassadeur van de gastvrijheid bij het Maritiem Museum. Samen met je collega’s ontvang en begeleid je gasten in het museum en je adviseert hen over te bezoeken tentoonstellingen, schepen en museumactiviteiten. Je ziet toe op de veiligheid van onze collectie en onze bezoekers en je begeleidt de museumactiviteiten in onze bruisende museumhaven. Kortom, een baan waarin jij samen met je collega’s van de afdeling Publieksservice zorgt voor een ultieme ervaring van de bezoeker in het museum.

Herken je jezelf?

Ben jij, naast je studie, op zoek naar een leuke bijbaan, wil jij geld verdienen en werken in een leuk jong team. Dan zijn wij wellicht op zoek naar jou. Wij zoeken talentvolle, enthousiaste mensen die om welke reden niet de kansen krijgen die zij verdienen.  Heb je interesse in het vak? Bij ons krijg je de kans om het te leren. Ervaring als medewerker publieksservice, daar vragen wij niet naar. Ervaring doe je op in ons museum.

Vereisten

> Je bent enthousiast, klantgericht, stressbestendig en hebt een flexibele werkhouding en oog voor detail.
> Je bent een zelfstandig werker en teamplayer
> Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal. Beheersing van andere vreemde talen is een pre.
> Een frisse en representatieve uitstraling
> Je bent bij voorkeur woonachtig in de omgeving van Rotterdam.
> Je hebt goede communicatieve vaardigheden, bent sociaal intelligent en begrijpt de omgeving waarin je werkt (organisatiesensitiviteit)
> Je bent beschikbaar in de weekenden, tijdens vakanties en in de avonduren.

Wat bieden wij?

Een uitdagende, gevarieerde en zelfstandige functie in een inspirerende, informele omgeving met fijne teamgenoten. Er wordt een inwerktraject voor je samengesteld en je krijgt een persoonlijke buddy om je wegwijs te maken in de organisatie. Wij dagen je uit jezelf te ontwikkelen en stellen je in de gelegenheid cursussen en trainingen te volgen. Zo krijg je kans bij te dragen aan het succes van een creatieve culturele organisatie, die hard aan zijn toekomst bouwt en volop in ontwikkeling is. Een marktconform salaris, afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring (Museum cao).

Ben jij de medewerker die wij zoeken?

Stuur dan je motivatiebrief met CV naar werkenbij@maritiemmuseum.nl. Geef in je motivatiebief duidelijk aan voor hoeveel uur je gemiddeld per week beschikbaar bent. Voor vragen over de vacature kun je bellen met Elise Jeronimus  op 010 4029221. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Jeanette Freriks (HR adviseur) op telefoonnummer 010 4029250. Zij is aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.