Midden in het bruisende Maritiem District van Rotterdam ligt het Maritiem Museum Rotterdam. Wij vertellen het verhaal van de maritieme wereld van heden, verleden én toekomst en willen onze bezoekers ontwikkeling bieden, inspiratie en vooral een onvergetelijke en plezierige dag. Het museum beheert een omvangrijke, unieke collectie van internationaal topniveau en wij profileren ons in binnen- en buitenland, mede door een gevarieerde en afwisselende programmering van tentoonstellingen, lezingen, evenementen en activiteiten in onze museumhaven, als een ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Wij hechten veel belang aan gelijkwaardigheid en diversiteit. Je gender, etniciteit, afkomst en of je wel of geen beperking hebt maakt niet uit voor je kansen. Wij willen een museum zijn met oog voor de mens en de verschillen in de samenleving, een plek waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn.

wij zijn per direct op zoek naar een 

medewerker evenementen, 24 uur

We zoeken een creatief organisatietalent met een gastvrije en hands-on instelling. Een enthousiaste teamspeler die vanuit up to date kennis over evenementen, cultuur en leisure, aan de slag gaat met het mede-ontwikkelen, organiseren en uitvoeren van uiteenlopende evenementen van de Museumnacht010 tot openingen, van een kadeprogramma tijdens de Wereldhavendagen tot ontvangsten met hoogwaardigheidsbekleders en meer.Je werkt binnen het team marketing & communicatie en nauw samen met de evenementen coördinator, die o.a. verantwoordelijk is voor de jaarplanning van alle evenementen, budget, de fondsenaanvragen én samen met jou voor de uitvoering van evenementen, samenwerkingsverbanden met andere culturele en meer.

Taken en verantwoordelijkheden

> Je denkt en werkt mee aan een jaarplanning van evenementen, met ruimte om altijd flexibel te schakelen;
> Je organiseert deze activiteiten in samenwerking met de evenementen coördinator, andere collega’s en externe partijen;
> Dat doe je op basis van door jou zelf opgestelde draaiboeken per activiteit, waarbij je zorgdraagt voor overdracht aan de in- en externe organisatie.
> Natuurlijk beheer je tijdens die activiteiten ook mede de budgetten per activiteit, facturering van activiteiten en evaluaties;
> Tijdens sommige evenementen ben je ons visitekaartje; dat kan ook in de avonden en weekenden zijn.

Wat verwachten wij van jou?

> Afgeronde relevante MBO-4 opleiding (Event Management)
> Je hebt 2 á 3 jaar werkervaring in het organiseren van evenementen;
> Je bent precies in je begrotingen, draaiboeken en administratie;
> Kennis van werken met reserveringssysteem Smart Event Manager is een pre;
> Je Nederlands is uitstekend, in woord en geschrift;
> Daarnaast ben je representatief, bezit je uitstekende contactuele vaardigheden en weet je in- en extern mensen te enthousiasmeren en te verbinden;
> Je bent creatief, servicegericht, kunt tegelijk aan meerdere projecten werken en bent bereid af en toe in weekenden of avonduren te werken;
> Je hebt minimaal HBO denk- en werkniveau;
> En een gedrevenheid en passie om je in jouw vakgebied verder te ontwikkelen.

Wat bieden wij?

Een open cultuur, een uitdagende, gevarieerde en zelfstandige functie in een inspirerende, informele omgeving met 6 fijne teamgenoten. Er wordt een inwerktraject voor je samengesteld en je krijgt een persoonlijke buddy om je wegwijs te maken in de organisatie. Wij dagen je uit jezelf te ontwikkelen, een netwerk op te bouwen en stellen je in de gelegenheid cursussen en trainingen te volgen. Zo krijg je kans bij te dragen aan het succes van een creatieve culturele organisatie die hard aan zijn toekomst bouwt en volop in ontwikkeling is. Een marktconform salaris, afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring (schaal 7 Museum cao).

Kom jij ons team versterken?

Mail dan uiterlijk 21 juni a.s. je motivatiebrief met curriculum vitae naar werkenbij@maritiemmuseum.nl

Voor vragen over de vacature kun je bellen met Liesbeth Diepenhorst, hoofd sector Marketing & Communicatie. Zij is op maandag t/m vrijdag bereikbaar op 010 402 92 30 / 06 422 11 995.

Acquisitie naar deze vacature wordt niet op prijs gesteld.