Schip Ahoi! Een buitenkans ligt voor je klaar bij het Maritiem Museum in Rotterdam. Voel jij je het meest thuis in een haven? Liefst op een schip en met de wind in je haren, dan is deze vrijwilligersvacature jou op het lijf geschreven!

Bij het Maritiem Museum Rotterdam ontdekken bezoekers de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ze gaan mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Bezoekers luisteren naar verhalen, bewonderen topstukken uit onze vooraanstaande collectie of doen mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar de museumbezoekers op historische schepen en kranen beleven hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon. Kortom: een bezoek aan het Maritiem Museum is een veelzijdig dagje uit!

Het museum wordt ondersteund door een groot team van enthousiaste vrijwilligers. Onze vrijwilligers zijn werkzaam in álle geledingen van de organisatie.
Dankzij hen houden wij de vaart erin!

Wij zijn per direct op zoek naar:

Matrozen (op vrijwillige basis)

Klopt jouw hart sneller voor de maritieme wereld, steek je graag de handen uit de mouwen en ben je tenminste een dag per week beschikbaar, dan zijn we op zoek naar jou! De werkzaamheden bestaan vooral uit algemene onderhoudswerkzaamheden van onze schepen, zoals het schoonhouden van de schepen, het bijhouden van het schilderwerk, het uitvoeren van kleine reparaties en het signaleren van gebreken aan de schepen. Ervaring is geen noodzaak; een leergierige aard en zin om aan de slag te gaan wel!

Wat bieden wij:

Een open cultuur, een leuke functie in een inspirerende, informele omgeving met fijne teamgenoten op een bijzondere werkplek in een actief en druk bezocht museum. Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst, een vrijwilligers-, of een reiskostenvergoeding. Je bent via het museum verzekerd tegen ongevallen. Daarnaast worden kosten voor her-certificering en/of medische keuring vergoed.

Ook profiteer je van alle voordelen die het werken bij het Maritiem Museum Rotterdam met zich meebrengt, zoals bijvoorbeeld onze borrels (kerst- , verjaardags-, herfstborrel en de haringparty), gratis toegang tot het museum voor jou, je partner en/of je kinderen, kortingen (op huur van schepen, op kosten voor kinderfeestjes, horeca en shop), excursies (zowel intern als extern) en opleidingen.

Je wordt tijdens een inwerkperiode opgeleid en begeleid door een ervaren collega om op den duur je taken zelfstandig te kunnen uitvoeren. Na de inwerkperiode is het de bedoeling dat je je committeert aan een of meerdere objecten en onderhoudswerkzaamheden zelfstandig of in teamverband uitvoert.

Kom jij ons team versterken?

Wij hechten veel belang aan gelijkwaardigheid en diversiteit. Je gender, etniciteit, afkomst en of je wel of geen beperking hebt, maakt niet uit voor je kansen. Wij willen een museum zijn met oog voor de mens en de verschillen in de samenleving, een plek waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn.

Mail je reactie, voorzien van curriculum vitae, naar vrijwilligerszaken@maritiemmuseum.nl.
Wil je meer weten over deze vrijwilligersvacature, dan neem je contact op met onze Vrijwilligerscoördinator, Tatjana van Rijswijk op 010 4029220 of per mail: t.vanrijswijk@maritiemmuseum.nl.

Tot snel!