Gezocht: Conservator met passie voor de maritieme wereld van vroeger, nu én morgen

Kom jij ons team versterken?

Wij willen een breed publiek bewust maken van de invloed van de maritieme wereld op ieders dagelijks leven. Gericht op drie generaties, met educatie als rode draad en in samenwerking met de maritieme sector, biedt het museum een collectie van wereldformaat: zowel binnen alsook buiten, waar in de Maritiem Museum Haven historische schepen en kranen te bezichtigen zijn. Ons doel is het verzamelen en beheren, het onderzoeken en het presenteren van de collectie (de zogenoemde ‘trias musealis’). We bieden jong en oud ontwikkeling, verwondering en plezier met onze verhalen over de maritieme wereld van vroeger, vandaag én morgen.

Ter versterking van ons huidige team zijn wij per direct op zoek naar een ervaren

Conservator m/v
32-36 uur per week


Functie-inhoud:
Binnen tentoonstellingsprojecten en programmering ben je de inhoudelijk deskundige en ‘leverancier’ van kennis en inspirerende verhalen. Je denkt mee over het concept en de nadere uitwerking van een project. Hierbij werk je in het projectteam onder leiding van een projectleider, in nauwe samenwerking met een educator, marketeer, technisch leider en externe vormgever. Je vertegenwoordigt het museum in het maritieme en maritiem-historische veld, onder meer door het geven van presentaties en het schrijven van publicaties. Je bent verantwoordelijk en aanspreekpunt voor een aantal deelcollecties, zoals scheepsmodellen, navigatieapparatuur en historische scheepsbouwtekeningen. Met betrekking tot deze collecties zorg je voor ver- en ontzameling, het inhoudelijk onderzoek, de registratie en het behoud en beheer. Je werkt binnen de sector Collecties, in een team van conservatoren, restauratoren en registratoren.

Functie-eisen:

> Ervaring in het ontwikkelen van tentoonstellingen en museale presentaties.
> Uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift en het vermogen om boeiend en verhalend te schrijven
> Academisch denk- en werkniveau.
> Kennis van de Nederlandse moderne maritieme geschiedenis.
> Kennis van de actuele maritieme ontwikkelingen.
> Ervaring met collectiebeheer
> Praktijkervaring in scheepvaart en/of maritieme techniek en een actueel netwerk in die wereld zijn een pré.
> Kennis en ervaring op het gebied van digitaliseringsprojecten is een pré.

Competenties:

> Nieuwsgierigheid
> Creativiteit
> Conceptueel denken
> Teamspeler
> Organiserend vermogen
> Resultaatgerichtheid
> Klantgerichtheid
> Organisatieloyaliteit

Salariëring:

Een uitdagende, gevarieerde en zelfstandige functie in een inspirerende omgeving. Het salaris bedraagt maximaal € 4.366,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. De inschaling is afhankelijk van leeftijd, kennis en ervaring.

Ben jij de conservator met passie voor de maritieme wereld die wij zoeken?

Mail dan vóór 8 januari 2018 je motivatiebrief met curriculum vitae naar werkenbij@maritiemmuseum.nl. Voor vragen over de vacature kun je bellen met Robert Anraad, 010-4029279. Gesprekken zullen plaatsvinden in week 3 van 2018.