Midden in het bruisende Maritiem District van Rotterdam ligt het Maritiem Museum Rotterdam. Wij maken een breed publiek bewust van de invloed van de maritieme wereld in het heden, verleden én toekomst. Het Maritiem Museum beheert een omvangrijke, unieke collectie van internationaal topniveau en wij profileren ons in binnen- en buitenland, mede door een gevarieerde en afwisselende programmering van tentoonstellingen, lezingen, workshops en digitale producten, als een ontmoetingsplaats voor jong & oud.

Wij hechten veel belang aan gelijkwaardigheid en diversiteit. Je gender, sekse, etniciteit, kleur, afkomst, geaardheid en of je wel of geen beperking hebt maakt niet uit voor je kansen. Wij willen een museum zijn met oog voor de mens en de verschillen in de samenleving, een plek waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn.

Wij zijn per direct op zoek naar een

Applicatiebeheerder Collecties, 32 uur (M/V)

 

Taken en verantwoordelijkheden

Voor onze afdeling Informatiebeheer, onderdeel van de sector Collecties, zijn wij op zoek naar een pro actieve collega die zorg draagt voor het technische en functionele beheer van de informatiesystemen ten behoeve van de collectie registratie en collectie ontsluiting. De Applicatiebeheerder Collecties valt rechtstreeks onder het Hoofd Informatiebeheer.

Werkzaamheden

 • Regie voeren over het registreren en documenteren van de collectiestukken.
 • Het optimaal inrichten en functioneren van het collectieregistratiesysteem (Adlib) en ontsluitingssystemen (w.o. Maritiem Digitaal), zodanig dat medewerkers en bezoekers over de vereiste gegevens (visueel en tekstueel) kunnen beschikken.
 • Richtlijnen en ondersteuning aan de sectormedewerkers voor een kwalitatieve en consistente registratie van de collectie-informatie en deze laten vastleggen in het Handboek Collectieregistratie.
 • Het zorgdragen voor het beheer en de uitbreiding van het collectiegerelateerde digitale beeldmateriaal en documenten
 • Controleren op het juiste gebruik van de informatiesystemen, de kwaliteit van de gegevens en dataconsistentie.

Vereisten

 • Je beschikt over een relevante beroepsopleiding op Universitair/HBO-niveau (informatiemanagement, Reinwardt Academie of vergelijkbare opleiding en ervaring).
 • Je beschikt over kennis op het gebied van digitale opslag, informatiemanagement en archiefwezen.
 • Je hebt actuele kennis van ICT en ICT-infrastructuren (waar onder technische achtergrond van databases, API Interfaces, open source, websites, beveiliging, ICT architectuur).
 • Je bent accuraat, signalerend en zelfstandig.
 • Kennis van de maritieme geschiedenis van Nederland is een pré.
 • Je beschikt over vakmanschap, creativiteit, organisatieloyaliteit en bent klantgericht en resultaatgericht.

De werklocatie bevindt zich primair in het Maritiem Museum Rotterdam.

Wat bieden wij?

Een open cultuur, een uitdagende, gevarieerde en zelfstandige functie in een inspirerende, informele omgeving. Een marktconform salaris (schaal 8 Museum CAO).

 

Ben jij de collega die wij zoeken?

Mail dan uiterlijk 1 januari 2019 je motivatiebrief met curriculum vitae naar werkenbij@maritiemmuseum.nl. De gesprekken vinden plaats in week 2 en 3.

Voor vragen over de vacature kun je bellen met Ben Min, Hoofd Informatiebeheer op 010-4029250.

Acquisitie naar deze vacature wordt niet op prijs gesteld.