01.06.17

Vaarseizoen gaat feestelijk van start in vernieuwde haven

De opening van het vaarseizoen is voor het Maritiem Museum dit jaar extra speciaal, want het evenement vindt plaats in de vernieuwde museumhaven. Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de verbetering van de informatievoorziening. Zo is er allemaal 'lading' op de kade en steigers geplaatst, om de verhalen te vertellen van de haven van vroeger, van nu en de toekomst. Bewonder de vernieuwde Maritiem Museum Haven bij de feestelijke opening van het vaarseizoen op zondag 11 juni, van 12:00 tot 16:00 uur!

Op 11 juni is de haven volop in bedrijf: de Bolnes-motor draait, in de smederij zijn demonstraties en het startsein voor de wekelijkse historische rondvaarten van het museum wordt gegeven. Met alle bezoekers op de kade beloofdt het een feestelijke dag te worden in de museumhaven!

Rondvaarten op historische topstukken

Met de opening van het vaarseizoen gooien de historische topstukken van het museum de trossen los. Van 11 juni t/m 27 augustus zijn er iedere zondag historische rondvaarten vanuit de Maritiem Museum Haven. In een tocht van anderhalf uur ontdekken opvarenden de Erasmusbrug en andere Rotterdamse highlights vanaf het water. Ook krijgen zij een inkijkje in de historie van bijvoorbeeld stoomsleepboot ‘Dockyard V’ (1940) of ‘Havendienst 20’ (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam. Tickets zijn te koop via de online ticketshop.

Naast de wekelijkse rondvaarten organiseert het museum in de zomer, van 8 juli t/m 3 september, een spetterend familieprogramma vol uitdagende activiteiten die bezoekers meenemen op reis in de tijd. Daarnaast worden zij de hele zomer getrakteerd op de aanwezigheid van uiteenlopende gastschepen, maritieme workshops en havenrondleidingen. Meer informatie over het programma volgt via de website en social media.