Uitverkoop op 18 november

Sla je slag met unieke decorstukken

Op zondag 18 november houdt het Maritiem Museum Rotterdam uitverkoop. Koopjesjagers, shoppers en gegadigden kunnen hun slag slaan bij de verkoop van rekwisieten en decorstukken van voormalige tentoonstellingen, maritieme boeken en tijdschriften. Alles moet weg omdat het museum niet voldoende opslagruimte heeft.

Geillustreerde levensgrote pin-ups uit de expo ‘Sex & the Sea’ te koop

Het Maritiem Museum heeft enkele bijzondere rekwisieten en decorstukken te koop. Zoals vier levensgrote met pin-ups beschilderde panelen van de expositie ‘Sex & the Sea’, de tentoonstelling die het Maritiem Museum maakte met kunstenaars Peter Greenaway en Saskia Boddeke waarin zeelieden hun intieme verhalen vertelden. Daarnaast zijn er ook unieke wandklokken van Karlsson en modellen van vuurtorens te koop tijdens deze uitverkoop.

Ook te koop zijn dubbele maritieme boeken en tijdschriften van de museumbibliotheek.

Elk uur zakt de prijs van de rekwisieten

Het museum opent om 11.00 uur haar deuren voor bezoekers. Het loont om vroeg op te staan, want dan is er de meeste keus. Maar ook voor diegene die geduld heeft is er voordeel: elk uur zal de prijs van de rekwisieten gaan zakken.

Opbrengst wordt gebruikt voor restauratie

Het Maritiem Museum heeft regelmatig nieuwe tentoonstellingen waarbij naast waardevolle collectieobjecten ook veel gebruikt gemaakt wordt van decor en rekwisieten. Het ontbreekt het museum aan ruimte om deze decorstukken en rekwisieten te bewaren en daarom gaan ze in de uitverkoop. De opbrengst wordt gebruikt voor restauratie van de collectie.

Voor Vrienden van het Maritiem Museum start de voorverkoop om 10.00 uur.

Museum van het Jaar

Onlangs won het Maritiem Museum de BankGiro Loterij Museumprijs en mag zich daarom ‘Museum van het Jaar’ noemen. Ruim 42.000 mensen stemden op het Maritiem Museum als hún favoriet: nooit eerder kreeg een museum zoveel stemmen. Met het gewonnen bedrag van €100.000 zal het museum een interactieve werkplaats in de museumhaven realiseren.