Het Maritiem Museum Rotterdam is er voor iedereen en daarom besteden we extra aandacht aan toegankelijkheid en faciliteiten voor mindervaliden. Het museum krijgt een score van 8,2 van de ANWB Museumcheck voor toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers.

Per rolstoel

De tentoonstellingen zijn toegankelijk voor rolstoelen en bereikbaar via liften. De expo Dealen met Drugs is helaas niet toegankelijk voor gemotoriseerde rolstoelen. Er is een invalidentoilet op de begane grond, de sleutel hiervan is verkrijgbaar bij de kassa. Er is tevens een rolstoel beschikbaar bij de kassa. Een begeleid(st)er mag gratis naar binnen. 

Hulphonden

Het is niet toegestaan (huis)dieren mee te nemen, behalve wanneer het (blinden)geleidehonden betreft en deze een bezoeker met identificatiepas begeleiden.

Toegankelijkheid schepen en kranen

De kades waar de schepen en kranen liggen in de Leuvehaven zijn vanuit het museumgebouw goed bereikbaar. Vanaf de Schiedamsedijk leiden verschillende trappen naar de kades, sommige steil, sommige breed en met 'luie' treden. De schepen en kranen zijn uitsluitend via een looppplank bereikbaar en helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.

Professor Plons

De kinder-doe-expo Professor Plons is goedgekeurd door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Sommige kinderen hebben een goede voorbereiding voor hun museumbezoek nodig, zoals kinderen met een autismespectrumstoornis. Klik hier voor een plattegrond van Professor Plons >

Speciale rondleidingen

Op de tentoonstelling 'Maritieme Meesterwerken' geven wij (i.s.m. Museum Boijmans Van Beuningen) regelmatig rondleidingen speciaal voor hen met een visuele of auditieve beperking. Lees meer >