27.04.21

Ahoy sailor!

Goed nieuws: Het terras van ons museumcafé 'Het Lage Licht' is weer open. Met uitzicht op de historische Maritiem Museum Haven kun je hier weer genieten van een goede kop koffie met versgebakken appeltaart, lekkere lunch of borrel.

Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 - 17.00u
Zon- en feestdagen: 11.00 - 17.00u

Reserveren kan door te bellen naar 010 - 402 92 00. Ter plaatse een tafeltje reserveren bij onze medewerkers is ook mogelijk.

Onze keuken is recht door zee

Zoveel mogelijk gerechten worden gemaakt van lokale en duurzame producten. Zo drink je cappuccino van het eerlijke koffiemerk Peeze en staan er vishapjes op de kaart van Wild-catch, een bedrijf dat alleen in de Noordzee vist en zo voedselverspilling tegengaat. Het bier is van de Rotterdamse brouwerij Kaapse Brouwers en de kaas van Rotterdamsche Oude. Zelfs het brood - dat bij soepen en salades wordt geserveerd, maar ook als sandwich te bestellen is – is bijzonder. Dit is Zeeuws natuurdesembrood, dat wordt bereid met gezuiverd zeewater uit Nationaal Park Oosterschelde. Verder wordt het appelgebak dagelijks vers gemaakt in de Rotterdamse Bakkerswerkplaats. Daar werken talentvolle mensen, die in een reguliere werkomgeving niet meekomen.

Vuurtoren Het Lage Licht

Het Lage Licht is vernoemd naar de vuurtoren in de Maritiem Museum Haven. Deze vuurtoren stond vanaf het eind van de 19e eeuw in Hoek van Holland om daar, samen met Het Hoge Licht, schepen veilig de Rotterdamse haven in te loodsen. Het Lage Licht doofde in 1967 kreeg in de jaren negentig zijn huidige plek.