Waan je in deze familietentoonstelling voor even aan boord van een cruiseschip. Trek net als een echte passagier door een doolhof aan gangen met hutten, relax bij het zwembad en schuif aan bij het captains dinner.

Zeekastelen - op vakantie met een cruiseschip

Het grootste cruiseschip is met 362 meter bijna tweemaal zo lang als vroeger en heeft minimaal een ijsbaan of botanische tuin aan boord. De tentoonstelling ‘Zeekastelen’ laat zien dat cruisen, ondanks alle luxe aan boord, niet meer alleen is weggelegd voor de jetset en senioren met een spaarcentje, maar steeds populairder wordt bij alle lagen van de bevolking.

Trek langs een variatie aan hutten, relax in dekstoelen bij het zwembad, zet enkele passen op de dansvloer, zing mee met de karaoke versie van The Love Boat en schuif aan bij het captain’s dinner. Leer daarnaast aan de hand van foto’s, affiches, originele kostuums en reisdagboeken alles over heden en verleden van cruisevaart. Weet je dat er soms wel 10.000 koffers aan boord gaan? En heb je wel eens gezien hoe je een handdoek omtovert tot een zwaan?

Deze tentoonstelling is te zien t/m 7 maart 2020.

Highlights uit de tentoonstelling
Zeetours, Scylla