Maak in de tentoonstelling 'Venster op de haven’ kennis met rederij Spido. Dit Rotterdamse icoon, dat ooit begon als pendeldienst voor zeelieden, biedt zijn passagiers nu al precies 100 jaar een blik op de steeds veranderende haven van Rotterdam. 

Reis door de tijd 

Kijk in de tentoonstelling letterlijk door vensters naar de steeds veranderende haven van Rotterdam. Je reist van de twintiger jaren naar de periode van de wederopbouw en via de ‘hippe’ jaren ’60 naar de toekomst. Ontdek verhalen aan de hand van historische en moderne filmbeelden en unieke objecten uit de collecties van Spido en het Maritiem Museum. Ontmoet kleurrijke personages uit elke tijd zoals kapitein Ferwerda die al 45 jaar voor Spido vaart en Selma Droogleever die, net als haar moeder en grootmoeder, duizenden passagiers met haar camera vastlegde op de loopplank naar het schip.

Feest van herkenning 

Voor de een zal de tentoonstelling een feest van herkenning zijn, voor de ander een kijkje achter de schermen van een Rotterdams icoon dat zijn koers de afgelopen eeuw steeds weer heeft weten aan te passen aan nieuwe omstandigheden en veranderde behoeften van de passagiers.