Ervaar in een familietentoonstelling om van te watertanden dat het zonder de scheepvaart maar een karige boel zou zijn op ons bord.

Expo om van te watertanden

Hollandser dan stamppot en koffie kan het niet worden, zou je denken. Toch brachten ontdekkingsreizigers de aardappel ooit mee uit Zuid-Amerika, komen de meeste groenten meer dan de helft van het jaar per schip uit het buitenland en hebben we ons dagelijkse bakkie ‘leut’ te danken aan smokkelende scheepslieden. Ontdek in deze familietentoonstelling dat het zonder de scheepvaart maar een karige boel zou zijn op ons bord.

Schuif aan bij kleurrijke gedekte tafels en ga op een wonderlijke, levensgrote wereldkaart met een reuzeschip als pion op ontdekkingsreis naar de herkomst van ons eten. Struin langs rijk gevulde voorraadkasten met een schilderij van Van Gogh, eeuwenoude VOC-kaarten, scheepsmodellen, historische kookboeken en zeldzaam keukengerei.  Verzamel unieke recepten van topkok Pierre Wind, ruik de geuren van de wereldkeuken en ontdek wat je moet weten over je eten.