Ga koppie onder in het verhaal van de Rotterdamse haven, dankzij objecten uit onze indrukwekkende collectie. Tientallen scheepsmodellen, waarvan een deel decennia lang niet te zien is geweest, worden speciaal voor De Haven uit het depot gehaald.

Wie Rotterdam zegt, zegt havenstad. Waar beter dan bij het Maritiem Museum, op de plek waar de grootste zeehaven van Europa ooit begon, duik je in het verhaal van deze iconische plek? Je kunt eindeloos rondstruinen en ontdekken welke momenten de haven maakten tot een plaats waar alles groot, groter, grootst is!

In De Haven speelt onze collectie, die zes eeuwen maritieme geschiedenis beslaat en volgens kenners tot de wereldtop behoort, een hoofdrol. Er zijn ruim zeventig modellen van schepen, kranen en baggermolens te zien én ongeveer honderd schilderijen en foto’s. Deze objecten geven een schitterend beeld van de ontwikkelingen van de Rotterdamse haven. Hoe veranderde de uitvinding van de container daar alles? En wat was het tragische lot van de eerste Nederlandse oceaanstomer?

Deze tentoonstelling is vanaf 17 april 2020 te bezoeken.