PArtner Offshore Experience 


Bij Teijin Aramid maken we een hoogwaardige kunstvezel die heel sterk is – 5 tot 6 keer sterker dan staal als je het op gewichtsbasis vergelijkt. Deze kunstvezel, aramide, kan goed tegen allerlei chemicaliën, hitte en zeewater. Aramide wordt gebruikt in allerlei toepassingen in de maritieme industrie, van touwen en kabels tot versterkte pijpleidingen en slangen. En omdat de kunstvezel heel licht is, wordt ook de beschermende werkkleding die de mensen dragen vaak gemaakt van ons soort materiaal, zeker als deze kleding een bepaalde hittebestendigheid moet hebben. Daarnaast vind je aramide terug in de beschermende coatings die op staalstructuren worden aangebracht.

Toekomstgericht

De filosofie van Teijin Aramid is Human Chemistry, Human Solutions. Wij proberen de kwaliteit van leven te verbeteren. En dat begint bij het beschermen van mensen in allerlei gevaarlijke omstandigheden – van beschermende werkkleding tot de producten waar je mee werkt. Stalen kabels kunnen heel gevaarlijk zijn, en zelfs levensbedreigend als ze knappen. Aramide biedt een veiliger alternatief. Het Maritiem Museum biedt inzicht in wat er gebeurt in de maritieme sector en hoe de offshore industrie in elkaar zit. Als partner willen wij graag laten zien wat wij daarin kunnen betekenen als materialenleverancier en welke toegevoegde waarde wij daarin kunnen leveren.

Bert Boer, Algemeen directeur Maritiem Museum Rotterdam:
"Traditioneel kijkt een museum terug naar het verleden. Het Maritiem Museum heeft er heel bewust voor gekozen om de toekomst als uitgangspunt te nemen. De innovatieve kant van de maritieme sector zien we bij veel van onze partners terug. Het voelt daarom ook heel natuurlijk om in het museum de innovatieve kabels van Teijin Aramid in het voetlicht te zetten bijvoorbeeld".

Teijin Aramid