
BEGELEIDE LES VOOR GROEP 7 EN 8
(groep 6 indien combi-klas)
Zonder energie kunnen we niet leven. Onze computers staan de hele dag aan, we verwarmen onze huizen, kijken tv en kunnen geen seconde zonder onze mobiele telefoon. We hebben steeds meer behoefte aan energie. Om aan die groeiende vraag te voldoen, winnen we ook energie op zee. Offshore, dus. Nederlandse bedrijven worden wereldwijd gevraagd voor complexe high tech offshore-projecten onder de meest extreme omstandigheden. Hoe plaats je immers een windmolen midden op zee? Hoe boor je naar olie op 7 km diepte? Hoe kunnen we onze energie duurzamer winnen? Uitdagingen waarvan de oplossing ligt in de handen en hoofden van de jongeren van nu. Dit onderwijsprogramma inspireert jonge mensen voor een baan of opleiding in de techniek en creëert zo de denkers en de doeners van onze toekomst.
Offshore Experience
Leerlingen gaan in de 'Offshore Experience' mee op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Ze wanen zich door een 360 graden filmprojectie en special effects aan boord van een platform op zee. In opdracht van de manager van het offshore platform (gespeeld door acteur Martin van Waardenberg) worden ze door de personeelsmanager onderworpen aan een aantal interactieve spellen om te onderzoeken of ze talent hebben voor een baan als boormeester, kraanmachinist, windmolenspecialist of helikopterpiloot. Wie haalt z’n certificaat om offshore te kunnen werken? De leerlingen ontdekken hoe energie op zee gewonnen wordt en denken mee over de energiewinning van morgen. De wind op zee is altijd hard en de golven metershoog. Durven jullie het aan?
Het programma wordt begeleid door een professionele en enthousiaste museumdocent.
Let op! Dit programma is uit te breiden met een ontwerpworkshop begeleid door Mad Science. Klik hier voor meer informatie.
Kosten & aantal leerlingen
Programma: € 3,50 per leerling. Maximale groepsgrootte: 30 leerlingen. Kom met minimaal 1 extra begeleider.
Bekijk onze reserveringsvoorwaarden
Dagen & Tijden
Duur programma: 90 minuten
Vrijdagochtend
09.00-10.30 uur en 10.45-12.15 uur
Dinsdag- en donderdagochtend (in overleg)
09.00-10.30 uur en 10.45-12.15 uur
Daarom!
- Leuke en leerzame manier om techniek te introduceren in de klas
- Lesmateriaal op basis van onderzoek- en ontwerpcyclus SLO
Lees meer
Voorbereiding
Lees voor jullie bezoek de informatie voor de leerkracht en de instructie voor de begeleiders van het programma.
Reserveren
Bel ons voor meer info of een reservering via 010 402 92 64 of stuur een email naar sales@maritiemmuseum.nl met je vraagdetails en contactgegevens.
Klik om direct een email te sturen