13.06.16

Onze historische schepen gaan regelmatig ‘on tour’ naar verschillende maritieme evenementen in het hele land. Op 17,18 en 19 juni kun je ons pareltje Pieter Boele bewonderen tijdens het evenement Gouda Waterstad.

Gouda Waterstad

Dit jaar wordt voor de 11e keer Gouda Waterstad georganiseerd, het gezellige stadsfestival bomvol muziek, theater, schepen en historie. Het festival wil vooral de historische betekenis van water in Gouda levend houden. Daarom zijn de activiteiten te vinden rond de grachten en de havens van het Gouwe-Havenkwartier. Een paar activiteiten uit het programma: Vliegen boven de IJsel, 12 theatergroepen,  een verwenweekend voor kinderen, culinaire hapjes, sport en natuurlijk op stoom varen met onze Pieter Boele.

Over de Pieter Boele

Je bent van harte welkom aan boord van de Pieter Boele, één van de topstukken van het Maritiem Museum. Het is de enige nog bestaande Rijnstoomsleper die in deze soort nog vaart. Het prachtige schip maakt onderdeel uit van onze collectie maar ligt meestal in Dordrecht. Van 17 t/m 19 juni ligt hij echter aan de kade van het Gouwe-Havenkwartier in Gouda. Win zelfs een unieke vaartocht terug naar de thuishaven van de Pieter Boele. Lees hier meer over op de  van Gouda Waterstad.

Trots op varende collectie

We zijn bijzonder trots op onze indrukwekkende collectie operationeel varend erfgoed uit de negentiende en twintigste eeuw die we in werkende staat houden waaronder vrachtschepen, een parlevinker, sleepboten, havenkranen en –machines.

Wat: Gouda Waterstad
Datum: 17,18 en 19 juni
Waar: Gouwe-Havenkwartier in Gouda (postcode: 2801)
Tijden:
  17 juni 18.00 - 24.00 uur
  18 juni 11.00 - 24.00 uur
  19 juni 13.00 - 18.00 uur
Voor wie: iedereen is welkom!