Succesvolle kinder tentoonstelling Professor Plons compleet vernieuwd

De kinder-doe-tentoonstelling ‘Professor Plons’ is volledig vernieuwd en dat vieren we op 17 juni 2012. Kinderen van 4 tot 10 jaar gaan op avontuur in de spiksplinternieuwe haven van Professor Plons en maken spelenderwijs kennis met de maritieme wereld. De tentoonstelling is sinds de start, 20 jaar geleden, al door 1,5 miljoen kinderen bezocht.

Wat is er nieuw?

Het succesvolle doe-concept, met veel aandacht voor de fantasie van kinderen, is gebleven in de nieuwe expositie. Nieuw is dat de kinderen Professor Plons veel beter leren kennen. Ze ontdekken hoe hij woont, waar hij slaapt, wat hij graag doet en wie zijn vrienden zijn. Kinderen kunnen spelen op het nieuwe futuristische onderzoekschip van de professor, de houten vissersboot van Kapitein Kurk, de zeilboot van Sai-Ling, de hondenhokboot van reddingshond Dobber en de onderzeeër van Scheurbuik. Ook nieuw is de verzameling van Professor Plons die bestaat uit rariteiten uit de hele wereld met échte objecten uit de eeuwenoude collectie van het Maritiem Museum: voor kinderen een eerste kennismaking met het fenomeen museum. Tot slot is de vormgeving van de tentoonstelling over een andere boeg gegooid. Het nieuwe ontwerp is een spannende en vrolijke mix tussen strip en werkelijkheid.

Wat ontdekken kinderen spelenderwijs?

Professor Plons en zijn vrienden zijn net terug van een grote reis en staan op het punt om weer te vertrekken voor een nieuw avontuur als de kinderen ze ontmoeten in hun thuishaven in het Maritiem Museum Rotterdam. Er moet nog van alles gebeuren en de kinderen kunnen daar goed bij helpen: vissen sorteren, schepen laden en lossen, de reisbestemming bepalen en er breekt nog brand uit ook. Spelenderwijs leren ze alles over verschillende scheepstypen, werk in de haven, navigeren en hoe producten, zoals hun eigen speelgoed, per schip vanuit de hele wereld naar Nederland worden vervoerd. Tussen de klusjes door ontdekken de kinderen welke avonturen de professor en zijn vrienden tijdens hun wereldreizen beleven.

Sterkste museummerk van Rotterdam

Het Maritiem Museum Rotterdam wil een breed publiek bewust maken van de invloed van de maritieme wereld op het dagelijks leven. Voor de jongste doelgroep wordt deze ambitie al sinds 1991 gerealiseerd met verschillende edities van de tentoonstelling 'Professor Plons'. Mede dankzij 'Professor Plons' heeft het Maritiem Museum zich ontwikkeld tot het sterkste museummerk van Rotterdam met een naamsbekendheid van 89% (Cultuursector Merkenonderzoek, Hendrik Beerda Brand Consultancy i.o.v. Rotterdam Festivals). In de afgelopen 20 jaar hebben 1,5 miljoen kinderen de tentoonstelling Professor Plons bezocht.

Met dank aan onze partners

Het Maritiem Museum Rotterdam bedankt de Stichting VSBfonds, SNS REAAL Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Van Leeuwen Van Lignac Stichting, Mondriaan Fonds, Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot, Stichting Swart-van Essen, Stichting ANWB Fonds en Stichting Job Dura Fonds voor hun financiële bijdrage aan de kinderexpositie Professor Plons.