03.04.18

BankGiro Loterij Museumprijs 2018

 

Help jij ons óók om Museum van het Jaar te worden?

We zijn, als enige Rotterdamse genomineerde, in de race om het museum van het jaar te worden. Na de selectie van de vakjury zijn er nu nog drie musea over. Stemmen kan t/m 8 mei, ook bij een speciale stembalie in het Maritiem Museum. 

Als je stemt, maak je kans op een 5-daagse reis naar New York.

Stem op ons! >

Een bezoekje aan het Maritiem Museum is een inspirerende ervaring vol plezier voor drie generaties: ouders, grootouders én (klein)kinderen. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland. Hier zijn bezoekers van harte welkom aan boord van schepen en kranen uit de negentiende en twintigste eeuw. Op de kade, steigers en aan boord ontdekken zij de verhalen van scheepsbewoners, schippers en havenarbeiders, die de haven van toen hebben gemaakt tot Rotterdams’ trots van vandaag.

Waarom willen we zo graag winnen?
Als we de Museumprijs wint, krijgt het Maritiem Museum de titel ‘Museum van het Jaar’ én een bedrag van € 100.000. Dit willen we besteden aan een interactieve werkplaats in de museumhaven, waar smeden, monteurs en timmerlui de handen uit de mouwen steken. Nieuwsgierige bezoekers kunnen daar zelf aan de slag met de maritieme ambachten van vroeger en nu. De werkplaats komt in een nieuw paviljoen dat komend jaar gebouwd wordt aan de Leuvehaven. Het brengt de oude en nieuwe haven samen: een unicum in Rotterdam.

Over de BankGiro Loterij Museumprijs
Jaarlijks reiken het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging, de BankGiro Loterij Museumprijs uit. Dit jaar is het thema ‘techniek’. Sinds de opening van de ‘Offshore Experience’, onze techniekeducatieprogramma's en alle bedrijvigheid in de recent vernieuwde museumhaven voelen we ons extra thuis bij dit thema. De vakjury van de Museumprijs looft onze ‘combinatie van hedendaagse technieken met op aansprekende wijze gepresenteerde historische collecties […]. Het museum weet een zeer divers publiek te trekken en slaagt erin techniek toegankelijk te maken voor jong en oud en voor alle lagen van de bevolking.’

‘Wat zijn we trots op onze nominatie! Het is een hele eer dat de vakjury ons heeft geselecteerd. We trekken nu alles uit de kast om ook de stem van het publiek te winnen!’

- directeur Frits Loomeijer

Stem op ons! >