14.05.18

Voor het éérst zijn er deze zomer ook rondvaarten op woensdag

Op maandag 14 mei gaat de kaartverkoop voor de historische rondvaarten van het Maritiem Museum Rotterdam van start. De rondvaarten vertrekken iedere zondag van 17 juni t/m 26 augustus vanuit de Maritiem Museum Haven. Voor het éérst zijn er vanaf 14 juli ook vaarten op de woensdagen. Tijdens een anderhalf uur durende vaartocht beleef je de highlights van Rotterdam vanaf het water en kom je meer te weten over de varende ‘topstukken’ van het Maritiem Museum.

Opening vaarseizoen
Op Vaderdag, zondag 17 juni, is het feest in de Maritiem Museum Haven tijdens de opening van het vaarseizoen 2018. De topstukken gaan weer de Nieuwe Maas op voor de historische rondvaarten, de waterbus maakt een rondje Maritiem District en aan de kade kan je een ritjje maken met de locomotor of je behendigheid oefenen met de op- en over. Kinderen kunnen hun eigen vlag ontwerpen en leren seinen in het seinvlaggen spel. Of je zoekt het hoger op in de weegkamer van de Graanelevator en geniet onderweg van het uitzicht over de museumhaven. Én hollandse nieuwe hoort er natuurlijk ook bij op zo’n feestelijke zomerdag.

Varen met een topstuk
Tijdens de historische vaartochten van het Maritiem Museum krijg je een kijkje in de historie van onze varende vloot, bijvoorbeeld stoomsleepboot ‘Dockyard V’ (1940) of ‘Havendienst 20’ (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam. De bemanning vertelt graag alles over het schip, de historie, de techniek en de toekomst van deze varende monumenten. Tickets voor de rondvaarten zijn vanaf 14 mei online te koop. Tickets voor de vaartochten zijn exclusief entree voor het museum: volwassenen €12,50, kinderen van 4 t/m 15 jaar €7,50 en kinderen van 0-3 jaar €2,50. Wees er wel snel bij want vol is vol!