17.05.19

Kaartverkoop rondvaarten van start

Van 30 juni t/m 1 september kun je meevaren met unieke rondvaarten op onze museumschepen door de Rotterdamse haven. We varen iedere zondag en vanaf 14 juli zijn er ook afvaarten op woensdag en - wegens succes afgelopen zomer - op donderdag. Tijdens een anderhalf uur durende vaartocht vanuit de Maritiem Museum Haven beleef je de highlights van Rotterdam vanaf het water en kom je meer te weten over deze varende ‘topstukken’ van het Maritiem Museum.

Tijdens de historische vaartochten van het Maritiem Museum krijg je een kijkje in de historie van onze varende vloot, bijvoorbeeld stoomsleepboot ‘Dockyard V’ (1940) of ‘Havendienst 20’ (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam. De bemanning vertelt graag alles over het schip, de historie, de techniek en de toekomst van deze varende monumenten.

Zondag 16 juni opening vaarseizoen

Op Vaderdag, zondag 16 juni, is het feest in de Maritiem Museum Haven tijdens de opening van het vaarseizoen 2019. De topstukken van het Maritiem Museum Rotterdam gaan weer de Nieuwe Maas op voor de historische rondvaarten, de waterbus maakt een rondje Maritiem District. Aan de kade maken kinderen een ritje met de locomotor en ze oefenen hun behendigheid met de Op- en Over. De schepen in de museumhaven zijn deze dag open voor publiek en de vrolijke muziek van Toon Polygoon maakt de dag compleet.

VAAR JE MEE?

Datum rondvaarten: Elke zondag van 30 juni t/m 1 september en vanaf 14 juli ook op woensdag en donderdag.
Tijden: Zondag 12:45 en 14:30u en woensdag/donderdag om 10:30u en 12:45u.
Duur: Vaartijd is ongeveer 1,5u afhankelijk van weer en getij. Uiterlijk 15 min voor afvaart bestelde tickets afhalen bij de kassabalie in het hoofdgebouw.
Voor wie: Kinderen uitsluitend onder begeleiding, reddingvesten voor kinderen zijn beschikbaar en verplicht. Deze schepen zijn helaas niet rolstoeltoegankelijk.
Kosten van een rondvaart (excl. museumbezoek): volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar € 12,50, kinderen van 0 t/m 3 jaar € 2,50. Op de dag van de afvaart zijn de tickets tot 10:00u online te koop. Resterende en niet opgehaalde kaarten zijn op de dag van de rondvaart aan de kassabalie te koop.

Reserveer je ticket voor een historische rondvaart nu online >

Een rondvaart op onze museumschepen is niet voor landrotten

Deze voormalige werkschepen zijn niet overdekt, hebben geen pluche dekstoelen of een restaurant aan boord. Het is een echte maritieme ervaring en een terug-in-de-tijd-reis. Ter geruststelling: in geval van zware storm of zeer hevige regen varen we natuurlijk niet, hier zullen we je tijdig over informeren. Voer daarom altijd je e-mailadres én telefoonnummer in bij het bestellen van je ticket.