17.06.18

Voor het éérst zijn er deze zomer ook rondvaarten op woensdag

De historische rondvaarten vertrekken iedere zondag van 17 juni t/m 26 augustus vanuit de Maritiem Museum Haven. Voor het éérst zijn er vanaf 14 juli ook vaarten op de woensdagen. Tijdens een anderhalf uur durende vaartocht beleef je de highlights van Rotterdam vanaf het water en kom je meer te weten over de varende ‘topstukken’ van het Maritiem Museum.

Tijdens de historische vaartochten van het Maritiem Museum krijg je een kijkje in de historie van onze varende vloot, bijvoorbeeld stoomsleepboot ‘Dockyard V’ (1940) of ‘Havendienst 20’ (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam. De bemanning vertelt graag alles over het schip, de historie, de techniek en de toekomst van deze varende monumenten.

Vaar je mee?

Datum: Elke zondag van 17 juni t/m 26 augustus en elke woensdag van 18 juli t/m woensdag 22 augustus.
Tijden: 12.45u met een vaartijd van 1,5u. Bij voldoende animo komt er een tweede vaart. Uiterlijk 15 min. voor afvaart uw kaartje afhalen bij de kassabalie in het hoofdgebouw.
Voor wie: Iedereen kan meevaren, kinderen onder begeleiding, reddingvesten voor kinderen zijn beschikbaar en verplicht. De schepen zijn niet rolstoeltoegankelijk.
Kosten: Historische rondvaart (excl. museumbezoek): volwassene € 12,50, kind 4-15 jaar € 7,50 en kind 0-3 jaar € 2,50. Op de dag van de afvaart zijn de tickets tot 10:00 uur online te koop. Resterende en niet opgehaalde kaarten kan men op de dag zelf bij de kassabalie kopen..

Let op! onze schepen zijn niet overdekt.