17.06.18

De historische rondvaarten vertrekken iedere zondag van 17 juni t/m 2 september vanuit de Maritiem Museum Haven. Tijdens een anderhalf uur durende vaartocht beleef je de highlights van Rotterdam vanaf het water en kom je meer te weten over de varende ‘topstukken’ van het Maritiem Museum.

Tijdens de historische vaartochten van het Maritiem Museum krijg je een kijkje in de historie van onze varende vloot, bijvoorbeeld stoomsleepboot ‘Dockyard V’ (1940) of ‘Havendienst 20’ (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam. De bemanning vertelt graag alles over het schip, de historie, de techniek en de toekomst van deze varende monumenten.

Vaar je mee?

Datum: Elke zondag van 17 juni t/m 2 september, met op zaterdag 1 september een extra afvaart. Op 1 en 2 september hebben we een speciaal programma en vaar je mee met de 'Christian Brunings' van Scheepvaartmuseum Amsterdam.

Tijden: 12.45u met een vaartijd van 1,5u. Bij voldoende animo komt er een tweede vaart. Uiterlijk 15 min. voor afvaart uw kaartje afhalen bij de kassabalie in het hoofdgebouw.
Voor wie: Iedereen kan meevaren, kinderen onder begeleiding, reddingvesten voor kinderen zijn beschikbaar en verplicht. De schepen zijn niet rolstoeltoegankelijk.
Kosten: Historische rondvaart (excl. museumbezoek): volwassene € 12,50, kind 4-15 jaar € 7,50 en kind 0-3 jaar € 2,50. Op de dag van de afvaart zijn de tickets tot 10:00 uur online te koop. Resterende en niet opgehaalde kaarten kan men op de dag zelf bij de kassabalie kopen..

Let op! onze schepen zijn niet overdekt.