17.05.19

Kaartverkoop gaat 17 mei van start

Van 30 juni t/m 1 september vertrekken de historische rondvaarten iedere zondag, vanaf 14 juli zijn er ook afvaarten op woensdag en - voor het eerst - op donderdag. Tijdens een anderhalf uur durende vaartocht vanuit de Maritiem Museum Haven beleef je de highlights van Rotterdam vanaf het water en kom je meer te weten over de varende ‘topstukken’ van het Maritiem Museum.

Tijdens de historische vaartochten van het Maritiem Museum krijg je een kijkje in de historie van onze varende vloot, bijvoorbeeld stoomsleepboot ‘Dockyard V’ (1940) of ‘Havendienst 20’ (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam. De bemanning vertelt graag alles over het schip, de historie, de techniek en de toekomst van deze varende monumenten.

Opening vaarseizoen

Op zondag 16 juni wordt het vaarseizoen van de historische rondvaarten geopend met een uitgebreid programma in de Maritiem Museum Haven. De historische schepen gaan de Nieuwe Maas op en ook de fluisterboot neemt de bezoekers mee op een rondvaart door het Maritiem District. Op de kade draaien de motoren op volle toeren en kunnen kinderen een ritje maken met de locomotor of hun behendigheid oefenen met de Op- en Over. De schepen in de haven zijn open voor het publiek en Toon Polygoon maakt de middag compleet met zijn muziek.

Vaar je mee?

Datum: Elke zondag van 30 juni t/m 1 september en vanaf 14 juli ook op woensdag en donderdag.
Tijden: Zondag 12:45 en 14:30u en woensdag /donderdag om 10:30u en 12:45u.
Duur: Vaartijd van 1,5u en uiterlijk 15 min voor afvaart bestelde tickets afhalen bij de kassabalie in het hoofdgebouw.
Voor wie: Iedereen kan meevaren, kinderen onder begeleiding, reddingvesten voor kinderen zijn beschikbaar en verplicht. De schepen zijn niet rolstoeltoegankelijk.
Kosten: Historische rondvaart (excl. museumbezoek): volwassene en kinderen vanaf 4 jaar € 12,50, kinderen van 0 t/m 3 jaar € 2,50. Op de dag van de afvaart zijn de tickets tot 10:00u online te koop. Resterende en niet opgehaalde kaarten kan men op de dag zelf bij de kassabalie kopen..

Let op! Onze schepen zijn niet overdekt! In geval van zware storm of zeer hevige regen kunnen we niet varen en zullen we de opvarenden tijdig op de hoogte stellen. Voer daarom altijd uw e-mailadres én telefoonnummer in bij het bestellen van uw ticket.