22.04.22

zeesleper Hudson

De 'Hudson' werd op 22 april in zijn thuishaven Maasluis eerst feestelijk uitgezwaaid voor de logeerpartij bij het Maritiem Museum. In onze Maritiem Museum Haven werd de 'Hudson' vervolgens door de burgemeester van Maassluis overgedragen aan burgemeester Ahmed Aboutaleb. Zeesleper de Hudson heeft een roemrijke historie. Het schip werd in 1939 te water gelaten. Het was een van de eerste Nederlandse motorsleepboten. In april 1940 vertrok de Hudson uit haar thuishaven Maassluis om pas op 16 oktober 1945 terug te keren. Een reis van 66 maanden gedurende de Tweede Wereldoorlog. Kapitein Ben Weltevreden voerde het bevel over de Hudson. Samen met zijn 10 bemanningsleden heeft zeesleper de Hudson gevaren over de wereldzeeën. Van Freetown naar Algiers en van Normandië naar Maassluis. In haar leven als sleepboot heeft de Hudson vele schepen geholpen die in nood verkeerden.

Aan de gastensteiger

De parlevinker ‘Time is Money’ is het komend half jaar te gast in onze haven. ‘Time is Money’ was de laatste parlevinker in Nederland. Eigenaar Wim van Hooren is  pas in 2008 gestopt met zijn bedrijf als parlevinker ‘supermarkt te water’.  Neem op woensdag- of zondagmiddag een kijkje aan boord.

Naast deze schepen zijn er de komende maanden steeds wisselende schepen te gast in onze museumhaven.  Bekijk hier alle gastschepen>