PArtner Offshore Experience 


SBM Offshore is marktleider in haar gebied, het leveren van drijvende productie-oplossingen voor de offshore energie industrie, voor het gehele productieproces. Het bedrijf heeft meerdere actieve units en heeft onovertroffen operationele ervaring op dit gebied. De belangrijkste activiteiten van het bedrijf zijn het ontwerpen, leveren, installeren, opereren en het verlengen van de levensduur van Floating Production, Storage en Offloading (FPSO) schepen. De schepen zijn ofwel eigendom van SBM Offshore en worden geëxploiteerd  voor onze klanten via een lease- en exploitatiecontract  of worden geleverd op basis van een “turn-key” verkoop. Het bedrijf telt ongeveer 7.000 werknemers wereldwijd verdeeld over vijf regionale centra, elf operationele shorebases, en haar offshore vloot.

Met activiteiten op wereldwijde schaal, blijft SBM Offshore dicht bij zijn roots met haar hoofdkantoor in Amsterdam en een notering op de AEX beurs. Het ondersteunen van de permanente offshore tentoonstelling van het museum is belangrijk voor SBM Offshore omdat het onze bijdrage aan de pool van kennis en technologische innovatie laat zien, afkomstig vanuit Nederlandse bedrijven. We zijn trots dat we het Maritiem Museum ondersteunen omdat de roots van ons bedrijf in de Nederlandse scheepsbouw teruggaan naar 1862. Vroeger opereerden we vanuit Rotterdam, als IHC Holland, het bedrijf werd later een pionier in de CALM boei industrie in de jaren 60, en in 1969 hebben we SBM (Single Buoy Moorings Inc) gelanceerd om specialistisch afmeren en drijvende productie oplossingen verder te ontwikkelen.

Bert Boer, Algemeen directeur Maritiem Museum Rotterdam:
"Als een van de fouding fathers van de Offshore Experience wilden we SBM op een gepaste manier zichtbaar maken in ons museum. Een logo op het centrale logobord is hierbij een vanzelfsprekende vorm van tegenprestatie, maar wij zoeken juist ook naar nieuwe manieren om elkaar te helpen. Zo kreeg SBM de gelegenheid om hun nieuwste techniek voor energiewinning te presenteren in de Offshore Experience. Voor hen een mooie exposure, maar voor ons ook vooral inhoudelijk een erg interessant verhaal".

 SBM Foto trots op