wij vertellen het verhaal

De maritieme sector is diep geworteld in de Nederlandse cultuur en vormt de basis voor onze economische ontwikkeling vroeger en vandaag de dag. De innovatieve en ondernemende kracht van deze Nederlandse bedrijfstak willen we voelen in het museum. Als geen ander zijn we in staat om op basis van onze kennis en collectie het verhaal van de maritieme industrie te vertellen aan een overwegend niet-maritiem publiek. Wij vertalen verhalen uit de maritieme praktijk naar aantrekkelijke en moderne presentaties voor een breed publiek.

Op zoek naar nieuwe partners

We zijn continu op zoek naar de balans tussen de belangen van de diverse grote stakeholders en onze rol als verhalenverteller. Waar musea in het algemeen ver weg blijven van de combinatie van commercie en museale inhoud, proberen wij daarin juist een nieuwe, authentieke weg te vinden. We zijn daarom voortdurend op zoek naar nieuwe partners met verhalen uit de maritieme sector. Heden, toekomst en verleden van de haven zullen altijd zichtbaar zijn voor het publiek. Voor de offshore sector wordt het Maritiem Museum de enige plek in Nederland en ver daarbuiten waar het zijn verhaal kan vertellen aan een breed publiek. Vanwege hun substantiële inhoudelijke en financiële input beschouwen we de haven en de offshore sector als stakeholders namens wie we ons beleid vormgeven.