Help een Rotterdams icoon voort te bestaan

Graanzuigers bepaalden ruim 70 jaar het beeld van onze stad. Menig Rotterdammer herinnert zich de bedrijvigheid en dynamiek van de stadsgraanzuigers. Deze ‘mega stofzuigers’ zijn verbonden met de ziel van Rotterdam; vandaag rest nog slechts één exemplaar in onze stad. Stadsgraanzuiger 19 ligt in de haven van het Maritiem Museum, maar als we nu niet in actie komen, zal ook deze stadgraanzuiger verloren gaan! Dan verdwijnt een prominent stuk geschiedenis uit de stad en ons geheugen.

Wind, weer en haar turbulente geschiedenis hebben hun tol geëist van dit bijzondere museale object. Met een omvangrijk restauratieproject, dat in de zomer van 2020 start, brengen wij de elevator in vier jaar terug in de staat die zij verdient: veilig, toegankelijk en werkend. Vanaf 2024 geven wij Rotterdam een nieuw icoon in de skyline van de stad. Afgemeerd direct naast het gloednieuwe Leuvepaviljoen zal de Stadsgraanzuiger 19 op een moderne manier hét verhaal verbeelden van machine versus mankracht.

Meer informatie over de Stadsgraanzuiger 19 >

Uw hulp is essentieel!

Zo groots als de stadsgraanzuiger is in haar verschijning, is ook de begroting van dit project. Samen met fondsen, bedrijven en particulieren zullen we een bedrag van ruim € 2.7 miljoen bijeen moeten krijgen. We hebben steun gekregen van de Vlaamse overheid, die een deel van de kosten voor haar rekening neemt, maar uw hulp is essentieel. Elke bijdrage helpt om dit project te realiseren en de geschiedenis te bewaren voor toekomstige generaties. Wilt u meteen een bijdrage doen? Klik op deze link en doneer snel en eenvoudig via Tikkie >

Bent u geïnteresseerd in een groter bedrag of overweegt u een gift die u wilt oormerken aan een specifiek onderdeel in deze restauratie? Neem dan contact op met May Yan van Ham (010 402 9280) voor een persoonlijk gesprek. Zij is ook te bereiken via relatiebeheer@maritiemmuseum.nl. Het Maritiem Museum heeft een ANBI status en kent hierdoor ook diverse belastingvoordelen bij schenkingen.