Ben jij onze nieuwe relatiebeheerder?

Midden in het bruisende hart van Rotterdam ligt het Maritiem Museum Rotterdam, het oudste scheepvaartmuseum van Nederland. Dit museum maakt een breed publiek bewust van de invloed van de maritieme wereld in het heden, verleden én toekomst op het leven van alledag van iedereen. Het museum beheert een omvangrijke, unieke en eeuwenoude collectie van internationaal topniveau en profileert zich in binnen- en buitenland, mede door een gevarieerde en afwisselende programmering van tentoonstellingen, lezingen, workshops en digitale producten, en als een ontmoetingsplaats voor jong & oud.

In de loop van dit jaar fuseert het museum met Het Havenmuseum waardoor een nieuwe organisatie ontstaat. De komende jaren zal in samenwerking met het publiek, private - en commerciële partners gewerkt worden aan spraakmakende en aansprekende tentoonstellingen en publieksprogramma’s.

Om de basis van ons werk voor de toekomst te verstevigen zijn wij op zoek naar een ervaren Relatiebeheerder met (bewezen) uitstekende netwerkcapaciteiten. Iemand die snel kan schakelen tussen de inhoud van het museum en het bedrijfsleven. Iemand met gevoel voor timing en een hands-on mentaliteit. Vanzelfsprekend is affiniteit met musea en kennis van het bedrijfsleven een pre.

De functie-inhoud

• Verantwoordelijk voor het (mede) ontwikkelen, vormgeven en uitvoeren van een strategische visie op het sponsorbeleid en relatiebeheer waarmee meer en verschillende doelgroepen zich financieel aan het vernieuwde museum binden.
• Zelfstandig contact onderhouden met bedrijven en particulieren.
• Nieuwe contacten tot stand brengen, op eigen initiatief of op initiatief van de directie en/of leden van de Raad van Toezicht.
• Verantwoordelijk voor de sponsorwerving bij specifieke projecten en fungeren als aanspreekpunt hiervoor, zowel intern als extern. 
• Opstellen van sponsorproposities en samenwerkingsovereenkomsten.
• Verantwoordelijk voor de uitvoering van tegenprestaties en de correcte financieel-administratieve afhandeling.

De afdeling relatiebeheer is een nieuw op te zetten afdeling die direct onder de algemeen directeur valt. De relatiebeheerder werkt nauw samen  met een directe collega, de afdeling Marketing en Communicatie en de afdeling Publiekszaken.

Vereisten en bezoldiging

Wij zoeken een ervaren, gedreven en enthousiaste professional met: 
-  minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie 
-  aantoonbaar succes in met name sponsoring en particuliere fondsenwerving 
-  uitstekende sociale vaardigheden, lef, creativiteit en doorzettingsvermogen 
-  uitstekende schrijfvaardigheid in Nederlands en Engels 
-  een uitgebreid en relevant netwerk op beslissersniveau 
-  HBO opleiding 
-  uitstekende referenties 
 
Het salaris bedraagt  maximaal € 3.505,-- bruto per maand (schaal 9) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en leeftijd. 

Stuur dan je sollicitatie met cv vóór 20 september 2014 naar de P&O-afdeling van het Maritiem Museum Rotterdam, ter attentie van Bram Post, Postbus 988, 3000 AZ Rotterdam. Of per mail naar b.post@maritiemmuseum.nl

Voor meer informatiekun je bellen met Marieke van Bommel, zakelijk directeur, telefoon 010 - 402 92 27. Voor deze vacature kan een assessment deel uitmaken van de selectieprocedure.