Red jij pakjesavond?

Sinterklaasactiviteiten bij Maritiem Museum Rotterdam

Vanaf 17 november is Sinterklaas weer in het land en is er van alles te doen in het Maritiem Museum Rotterdam. Op de kinder-doe-expo Professor Plons zijn chocoladeletters verdwenen en is de hulp van kinderen hard nodig om deze terug te vinden. Er is ook een ‘Pietenschool’ in het museum. Hier leren de kinderen alles wat je nodig hebt om een goede hulppiet te worden zoals; dakrand lopen, schoorsteen klimmen, cadeautjes stapelen en nog veel meer. Op 18 en 25 november is er ook voor alle kinderen een workshop surprise maken.

Red jij pakjesavond?

Op de kinder-doe-expo Professor Plons klinkt ‘Zie ginds komt de stoomboot’ en de schepen van de professor en zijn vrienden liggen vol cadeaus die uitgeladen moeten worden. Er is alleen een groot probleem… De inpakpieten zijn vier chocoladeletters kwijt die in één van de containers in de haven zitten. Maar welke? De professor kan de hulp van de kinderen goed gebruiken. Van 17 november t/m 5 december kunnen de kinderen de Professor helpen zoeken. Deelname is gratis exclusief entree.

Pietenschool

Iedere middag van 17 november t/m 5 december is de ‘Pietenschool’ open in het Maritiem Museum. Hier kunnen de kinderen pietenkunstjes leren zoals; dakrand lopen, schoorsteen klimmen en cadeautjes stapelen. Om pakjes te kunnen verzorgen op de gekste plekken moet men echt van alles kunnen. Geslaagde hulppieten ontvangen natuurlijk een pietendiploma. De Pietenschool is open van 17 november t/m 5 december. Dinsdag t/m vrijdag van 14:00-17:00 uur en op zaterdag en zondag van 12:00-16:00 uur. 

Workshop surprise maken

Een leuke surprise maken is een kunst op zich. Want hoe kan men het cadeau het beste in de surprise verstoppen en hoe zorgt men ervoor dat de surprise niet uit elkaar valt? Én hoe komt men op een goed idee voor een surprise? Op zondag 18 en zondag 25 november kunnen kinderen van 12:00-16:00 uur aan de slag met hun surprise. 

Museum van het jaar

Onlangs won het Maritiem Museum de ‘BankGiro Loterij Museumprijs 2018’ en mag zich daarom museum van het jaar noemen. Dit is de grootste culturele publieksprijs die jaarlijks plaatsvindt. Ruim 42.000 mensen lieten weten dat het Maritiem Museum hún favoriet is. Met het gewonnen bedrag van €100.000 zal het museum een interactieve werkplaats in de museumhaven realiseren.