Het beste van het beste uit zes eeuwen geschiedenis

Aansluitend bij de tentoonstelling 'Topstukken' presenteerden we het fotoboek ‘Topstukken’ met daarin vijftig objecten van de meest bijzondere en unieke stukken uit de eeuwenoude museumcollectie die volgens experts behoort tot de wereldtop.

Het meest bijzondere uit een collectie van ruim 850.000 objecten

De innige samenwerking met de maritieme sector door de eeuwen heen komt nadrukkelijk tot uitdrukking in de collectie. Deze bevat hoogtepunten zoals de zeventiende-eeuwse cartografie en schilderkunst maar ook mooie scheepsmodellen die verband houden met de offshore en scheepsbouw en symbool staan voor de innovatieve kracht van de moderne Nederlandse maritieme industrie. De topstukken in dit boek vertellen het verhaal van de rijke maritieme geschiedenis: van de VOC tot aan rederij Nedlloyd en van de walvisvaart op Spitsbergen tot de olie- en gaswinning op de Noordzee.

Deze publicatie is een lang gekoesterde wens van het museum en is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Vereniging Vrienden. Dit is een uitgave van Uitgeversmaatschappij Walburg Pers.