Zes eeuwen maritieme schilderkunst in huis

Twee unieke kunstcollecties komen samen. Leer een tot dusver onbekende, maritieme wereld kennen achter beroemde kunstwerken. Boijmans Van Beuningen gaat voor anker in het Maritiem Museum. De tentoonstelling Maritieme Meesterwerken laat de top van de collectie van het Maritiem Museum zien, in combinatie met bruiklenen van Museum Boijmans Van Beuningen. De gekruiste blikken laten de kunsthistorische en maritieme blik samensmelten tot een verbluffend geheel. In het bijbehorende magazine gaan we de diepte in en vertellen we fascinerende verhalen over de kunst en de samenstelling van de tentoonstelling.

De uitgave van dit 'luxe magazine' biedt verdieping bij de tentoonstelling. We gaan verder in op de betekenis van de collectie op maritiem en kunsthistorisch vlak. Er zijn interviews met kunstenaars en de directeuren van de bijde musea. ook lees je meer over de restauratie van enkele werken. Door uitgebreid onderzoek naar een aantal werken, kwamen we meer te weten dan tot nu toe bekend is over de beelden en de historische waarde. 

Door het grote formaat van de publicaties komen de foto's goed tot hun recht. Vrijwel alle werken die te zien zijn in de tentoonstelling zijn opgenomen in deze blijvende herinnering. Hoewel de inhoud hetzelfde is, kun je kiezen uit vier verschillende omslagen.

Waar te koop?

Het magazine is voor slechts 9,95 euro te koop in onze Museumshop en diverse boekhandels en online via onze webshop.

Inkijk exemplaar

Bekijk een selectie pagina's hieronder.


Maritieme Meesterwerken