Kom jij ons team versterken?


Midden in het bruisende Maritiem District van Rotterdam ligt het Maritiem Museum Rotterdam. Wij maken een breed publiek bewust van de invloed van de maritieme wereld in het heden, verleden én toekomst en op het leven van alledag van iedereen. We beheren een omvangrijke, unieke collectie van internationaal topniveau en profileert zich in binnen- en buitenland, mede door een gevarieerde en afwisselende programmering van tentoonstellingen, lezingen, workshops en digitale producten, als een ontmoetingsplaats voor jong & oud.

Ter versterking van ons huidige team zijn wij per direct op zoek naar een ervaren projectleider voor de realisatie van tentoonstellingen. Het betreft in eerste instantie een dienstverband van 24 uur (waarbij dinsdag en donderdag vaste dagen zijn) voor de periode van 1 jaar. Inschaling geschiedt op basis van de museum cao schaal 10/11 afhankelijk van opleiding en ervaring.

Tentoonstellingen voor jong en oud
Ben jij die daadkrachtige tentoonstellingsmaker op HBO/WO-niveau die kwaliteit en visie combineert tot boeiende tentoonstellingen voor jong en oud? Dan nodigen wij je uit om ons projectteam te leiden en samen met hen een aantal nieuwe exposities te ontwikkelen. Wij geven je een titel, budget en openingsdatum en jij verrast ons met boeiende eindresultaten.

 Functie-eisen:

  • Ervaring met projectmanagement-methodes
  • Ervaring met begroten, budgetbeheersing en planning
  • Ruime ervaring met projectcoördinatie
  • Je beschikt over diplomatie en overtuigingskracht
  • Ervaring met het omzetten van concepten naar praktische toepassingen
  • Minimaal 5 jaar ervaring met het samenstellen van tentoonstellingen in een museale omgeving
  • Je kunt complexe informatie vertalen naar een jong en volwassen publiek
  • Gevoel voor styling en vormgeving

Mail voor 24 maart 2016 je motivatiebrief met Curriculum Vitae naar de afdeling P&O van het Maritiem Museum t.a.v. Ellen Weebers op e.weebers@maritiemmuseum.nl.

Gesprekken zullen plaatsvinden 7 april 2016. Een eventuele tweede ronde vindt plaats op 12 april 2016.