01.02.21

Wil jij ook een exclusieve preview van Maritieme Meesterwerken?

Onze nieuwsbrieflezers ontvangen op 18 februari* een exclusieve sneak peek van de nieuwe tentoonstelling 'Maritieme Meesterwerken'. Wil jij deze preview ook, als één van de eersten, in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan nu gratis in voor onze nieuwsbrief, via de link hieronder.

Ja, ik schrijf me in en ontvang de exclusieve preview video cadeau in mijn mailbox >

Nieuwe expo: Maritieme Meesterwerken

Binnenkort opent een bijzondere tentoonstelling: Maritieme Meesterwerken. Hierin komen twee unieke collecties samen, want Boijmans Van Beuningen gaat bij ons voor anker. De expo vertelt maritieme verhalen via zes eeuwen (schilder)kunst, met werken van onder andere Claude Monet, Paul Signac, Jeroen Bosch, Willem van de Velde de Oude en Guido van der Werve. De tentoonstelling is het sluitstuk van 'Boijmans bij de Buren' en mede mogelijk gemaakt door de Stichting Droom & Daad. Lees meer >

Laat je rondleiden door beide museumdirecteuren

Museumdirecteuren Bert Boer en Sjarel Ex leiden je rond over deze tentoonstelling en de conservatoren van beide musea die de tentoonstelling hebben samengesteld vertellen je de verhalen van de bijzondere kunstwerken.

De combinatie van de twee collecties maakt deze tentoonstelling uniek”, zegt algemeen directeur Bert Boer van het Maritiem Museum. “Zes eeuwen maritieme kunst komen samen op exact de plek waar de Rotterdamse haven in de 17e eeuw begon, de Leuvehaven.” Sjarel Ex, directeur van museum Boijmans Van Beuningen voegt daar aan toe: “De combinatie Maritiem en Boijmans is bijzonder want beide musea verzamelen vanuit een ander standpunt. Boijmans koopt zeestukken altijd gebaseerd op de artistieke kwaliteit, het Maritiem verzamelt op basis van thema’s en vanuit historisch oogpunt. De combinatie van beide levert een verbluffend mooie, unieke expositie op.”

* Oorspronkelijk zou de mail op 11 februari verzonden worden. Door de hevige sneeuwval hebben wij de opnamen uit moeten stellen om de veiligheid van onze medewerkers te kunnen garanderen.

Maritieme Meesterwerken

Saipem 7000 (2006) door Sasja Hagens