Monster deze zomer aan bij het Maritiem Museum Rotterdam

Actief en leerzaam familie-uitje bij goed en slecht weer


Deze zomervakantie kan jong en oud van 20 juli t/m 1 september aanmonsteren bij het Maritiem Museum Rotterdam voor een uitdagend familieprogramma, geschikt voor zowel goed als slecht weer. Het museum is in deze periode zeven dagen per week open en gratis toegankelijk voor houders van een Jeugdvakantiepaspoort, Rotterdampas of Museumkaart.   

Deze zomervakantie is er elke dag van alles te doen voor jong en oud. Families kunnen dagelijks op speurtocht door de Maritiem Museum Haven: de allerkleinsten gaan op zoek naar de dierenvriendjes van Sjaak de Scheepshond, de oudere kinderen gaan op avontuur met reuze-inktvis ‘Kraken’ uit de familietentoonstelling ‘Zeemonsters’. Elke dag om 14.00 uur luidt de scheepstoeter en zwabberen alle kinderen het dek van de Graanelevator, net als échte matrozen, mét een beloning voor het harde werken!

Elke dag iets anders
Naast de doorlopende activiteiten is er een wisselend dagprogramma. Bezoekers kunnen aansluiten bij de familierondleiding. Vertelt de rondleider hierbij onzin of is het de waarheid? Ze kunnen een ritje maken met de havenlocomotief, lading hijsen met de ‘op en over’, aan boord van museumschip ‘Gruno’ leren knopen of deelnemen aan de Maritiem Museum Haven rondleiding door vrijwilligers die zelf vaak nog hebben meegeholpen aan de wederopbouw van de haven. Bezoekers kunnen het ‘dieselmonster Bolnes’ op de kade zien ‘lopen’, aan boord stappen van een bijzonder gastschip, deelnemen aan creatieve workshops, luisteren naar ‘monsterhits’, of meevaren op één van de historische schepen voor een rondvaart door de Rotterdamse haven. Geadviseerd wordt om vooraf tickets te kopen via maritiemmuseum.nl/tickets

Gastschepen in de museumhaven
Elke week zijn er deze zomer bijzondere schepen te gast in de Maritiem Museum Haven. Op vrijdag zijn bezoekers van harte uitgenodigd om een kijkje aan boord te nemen. Zo krijgt het museum bezoek van het duurzame jacht ’Ya’, het eerste schip dat rond de wereld zeilde zonder fossiele brandstoffen en de Kamper Kogge, die volledig gebouwd werd met materialen en technieken, die scheepsbouwers in de middeleeuwen ook gebruikten. Op 14 juli liggen er maar liefst vier gastschepen in de museumhaven. Zij maken speciaal voor de bezoekers van het museum een tussenstop tijdens hun reis in konvooi naar het Franse Sète.

Familietentoonstellingen
In de nieuwste familietentoonstelling ‘Zeemonsters’ ontdekken bezoekers of zes waterwezens écht bestaan. Ze wanen zich aan boord van een platform op zee in de ‘Offshore Experience’, bewonderen het neusje van de zalm uit de collectie in ‘Topstukken’ en stappen aan boord van schepen in kranen in de museumhaven. De allerkleinsten gaan op avontuur in de haven van Professor Plons.

Actueel overzicht
Ga naar de website voor een actueel overzicht van alle activiteiten en gastschepen en e-tickets met korting op parkeren en de museumwinkel https://www.maritiemmuseum.nl/