Maritiem Museum extra lang open vanwege succes Offshore Experience

Voorjaarsvakantie waar je energie van krijgt

Rotterdam, 15 februari 2017 – Het Maritiem Museum Rotterdam bereidt zich voor op grote drukte deze voorjaarsvakantie. Vanwege het enorme succes van de nieuwe Offshore Experience, met recorddagen van 1900 bezoekers per dag, is het museum in de voorjaarsvakantie ook op maandag te bezoeken en staat de deur elke dag een uur langer open tot 18.00 uur. Naast de interactieve expositie over energiewinning op zee kunnen bezoekers in de voorjaarsvakantie voor de laatste keer naar de familietentoonstelling De Wereld op je bord en zijn er tal van evenementen zoals een workshop door een gekke wetenschapper van Mad Science op woensdag 1 maart.

Offshore Experience
In de Offshore Experience gaan jonge en volwassen bezoekers (8+) op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Met een veiligheidshesje aan en een helm op het hoofd wanen ze zich aan boord van een offshore platform midden op zee. Een 360 graden filmprojectie prikkelt de zintuigen. Schepen varen af en aan en helikopters landen. Speciaal voor de tentoonstelling gebouwde modellen van de nieuwste en meest geavanceerde offshore schepen laten bezoekers zien waar ze toe in staat zijn. Offshore werknemers geven een kijkje in hun leven op zee en door simulatiespellen ervaren bezoekers zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windturbinespecialisten en helikopterpiloten hun spectaculaire werk op volle zee weten te klaren. Een lift brengt bezoekers naar een mysterieuze onderwaterwereld. Van net onder het zeeoppervlak tot 3 km diep. Het avontuur eindigt in de toekomst. Bezoekers stemmen op het beste duurzame idee voor energiewinning op zee. Komt dat van een professionele offshore ingenieur of van een 8-jarige basisschoolleerling? 

Evenementen tijdens de voorjaarsvakantie 
Bezoekers kunnen elke dag van de voorjaarsvakantie vakantie zelf een systeem van pijpleidingen bouwen, als duo een offshore platform in elkaar zetten, loungen in een reddingsvlot en wie fietst de verlichting aan? Kinderen experimenteren op woensdag 1 maart met energie onder leiding van de gekke wetenschapper van Mad Science, bouwen op dinsdag 28 februari met allerlei materialen hun eigen offshore platform (€ 1 excl. entree) en ontwerpen op vrijdag 3 maart een windvanger (€ 1 excl. entree). Meer informatie over tijden en data is te vinden op www.maritiemmuseum.nl

Laatste maand De Wereld op je Bord
Naast de nieuwe Offshore Experience biedt het Maritiem Museum nog veel meer tentoonstellingen voor jong en oud. Bezoekers ontdekken voor de laatste maand dat het zonder de scheepvaart maar een karige boel zou zijn op ons bord in de familietentoonstelling De Wereld op je Bord. Ze wanen zich aan boord van een cruiseschip in ‘Zeekastelen’, ontdekken de passie van woonbootbewoners in ‘Wonen op water’ en leren alles over maritieme innovaties in ‘Brainwaves’. De allerkleinsten (4+) gaan op avontuur in de haven van Professor Plons en in de Maritiem Museum Haven ontdekken bezoekers aan boord van historische schepen en kranen hoe de Rotterdamse haven op deze plek begon.